Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'teki turizm atağının çevre illerde de bir canlılık oluşturduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'teki turizm atağının çevre illerde de bir canlılık oluşturduğunu belirtti.

Belediye Medya ve İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Ankara Ticaret Odası tarafından açılan "ATO Congreisum Turizm Fuarı"na katıldı.

Gaziantep'in kültür ve turizm varlıkları hakkında TRT Haber Kanalı'nda açıklamalarda bulunan Güzelbey, Gaziantep'in, merkezin yanı sıra İslahiye'deki Yesemek Açık Hava Heykel Atölyesi, Karkamış Antik Kenti, Nizip'teki Zeugma Antik Kenti, Yavuzeli'nde Rumkale ile bütünleşen bir turizm merkezi konumuna geldiğini ifade etti.

Gaziantep'te, Romalılar, Hititler, Selçuklular, Osmanlılar gibi devletlerin yaşadığını ve kentin bu uygarlıklara ait yüzlerce tarihi eserin yaşatıldığı eski bir yerleşke olduğunu bildiren Güzelbey, Gaziantep'in, Yesemek ve Zeugma ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne girdiğini anımsattı.

Özellikle kültür ve inanç turizminin ön plana çıktığı kentin kültürel ve sanatsal değerlerinin yanında tarihi varlıklarını da gün yüzüne çıkararak önemli bir gelişme gösterdiklerini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"İnsanlar yakın zamana kadar turizmi deniz, güneş ve kum olmak üzere 3 ana bölümden ibaret bilirlerdi. Ama bugün inanç, kültür, sağlık, eğitim gibi alanlarda da turizmin önemli bir hale geldiğini görüyoruz. Gaziantep'teki turizm atağı çevre illerde de bir canlılık oluşturdu. Daha önce kentimize kebap, baklava yemeye gelen insanlar Şanlıurfa ve Nemrut'u gezip giderlerken, Gaziantep'teki kültür ve turizm atağının ardından şimdi günlerce kentimizde kalıyorlar.

Eskiden yarım günde gezilen Gaziantep, şimdi üç günde gezmekle bitmiyor. Bölge illerini de etkileyen bu canlılık Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin başta olmak üzere bir Havza Turizmi'nin ortaya çıkmasını sağladı. Böyle bakınca olaya, Gaziantep'te yaşanan bu değişimin bölge illerine de katkısının olduğunu söylemek yanlış olmaz."

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Ticaret Odası Asım Güzelbey Gaziantep Zeugma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title