Haberler

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

Barış ve Demokrasi Partisi (bdp) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 'Çocuklara Terör Suçlusu Muamelesi Yapılmaması Gerektiği Konusunda Vicdanı Olan Herkes Mutabıktır' Dedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 'Çocuklara terör suçlusu muamelesi yapılmaması gerektiği konusunda vicdanı olan herkes mutabıktır' dedi.

Kışanak, Batman milletvekili Ayla Akat Ata ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocukları ziyaretinden sonra cezaevi önünde açıklama yaptı. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) mağduru çocukların durumunun ülkenin öncelikli gündem maddelerinden olduğunu ifade eden Kışanak, şöyle dedi:

'Son 3 yıl içerisinde 4 bini aşkın çocuk gözaltına alındı, haklarında soruşturma ve davalar açıldı. Bu çocukların bir kısmı hala cezaevlerinde tutuluyor. Bir kısmı da çeşitli cezalara çarptırıldı. Yargıtay'da ceza dosyaları bekleyen çocuklar var. Cezaevlerinin kötü şartlarında yaşamaya mahkum edilen çocuklar var. TBMM Komisyonu'nda bekleyen Terörle Mücadele Yasası değişikliği var. Türkiye'de vicdanı olan çocuğun ne demek olduğunu bilen, evrensel hukukun çocukların korunması konusunda ne gibi hükümler getirdiğini bilen herkes bu çocuk dramına son verilmesi için harekete geçmiş durumdadır.'

Türkiye'de çocuklarla ilgili çok ciddi bir toplumsal muhalefet geliştiğini kaydeden Kışanak, 'Çocuklara terör suçlusu muamelesi yapılmaması gerektiği konusunda vicdanı olan herkesin mutabık olduğunu' ifade etti. TBMM'de komisyon gündeminde bulunan düzenlemenin içeriğinin bu konuya çözüm getiremeyeceğini savunan Kışanak, 'Bu teklif bile aylardır komisyonda bekliyor öyle görünüyor ki belki Meclis tatilinden sonra sonbahara bırakma eğilimi içerisindedirler' diye konuştu.

(UM-NİL-ÖZ-SEB) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title