Haberler

Başkan Adayı Erkal'e Coşkulu Karşılama

Saadet Partisi’nden (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Ahmet Münir Erkal, Malatya'da coşkulu bir şekilde karşılandı.

Saadet Partisi'nden (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Ahmet Münir Erkal, Malatya'da coşkulu bir şekilde karşılandı.

Erkal için Malatya-Ankara karayolu Tavşantepe mevkiinde bir karşılama programı düzenlendi. Yüzlerce vatandaş, Ahmet Münir Erkal'i alkış ve çiçeklerle karşıladı. Karşılama sonrası Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal'i taşıyan otobüs oluşturulan konvoyla birlikte şehir merkezinde tur attı.

Vatandaşların büyük ilgisi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Ahmet Münir Erkal'in duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

SP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlene program kapsamında Malatya Belediye Konferans Salonu'nda aday tanıtım töreni düzenlendi.

Aday tanıtım töreninde konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Malatya Belediye Başkanlığı yapan, taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Herkese yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmete 10 yılını veren belediye başkanımız, yine belediye başkanımız olarak karşımızda. İnşallah Malatyalıların da büyük desteğiyle yine kaldığı yerden hizmetlere devam edecek" dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Ahmet Münir Erkal'in ehliyetli ve liyakatli bir isim olduğunu kaydederek, "Malatya sahipsiz değildi. ve bunun içinde yaklaşık bir yıldır gayret gösteriyoruz. Biz ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturuyla yola çıktık. Malatya'mızı Malatya yapan insanı, yüksek mimar Ahmet Münir Erkal Beyi sizin huzurunuza getirdik. Yeni büyükşehir olan Malatya'nın temelinin sağlam olması gerektiği inancıyla, liyakat ve ehliyet sahibi birisinin ancak bu temeli sağlam atacağına inandığımız için Ahmet Münir Erkal'in ilk atılacak adımın mimarı olmasını istedik. Malatya'mızın geleceği, doğacak çocuklarımızın geleceği, Malatya'nın Doğu'dan Batı'ya, Batı'dan Doğu'ya açılan penceresi olduğu ve Malatya'nın istikbali için siyasete göre değil, o kişinin bilgisine, becerisine, ehliyetliliğine ve liyakatine göre oy kullanılması gerekiyor" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal ise aday olma sürecinin bir sene süren istişare sonucunda olduğunu belirterek, "Tek tek herkesle görüştüm. Herkese ne düşündüklerini sordum. "Başkan gel Malatya'dan Türkiye'ye yeni bir pencere açalım" dediler. İnşallah Malatya, Türkiye'ye yeni bir ufuk açacak. Samimiyetin, ihlasın, güzelliklerin, hak ve değerlerin siyasette nasıl sergileneceğini bir kez daha herkese göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Erkal, büyükşehir organizasyonunun doğru yapılması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"İnşallah nasip olursa 30 Mart'ta 2040 Malatya'sının hedefini yeniden kuracağız. Benim bu tespitlerim popülist ya da hayal ürünü değildir. Kent planları 25 yıl için yapılır. O kentin sosyal ve teknik altyapısı, kimliği, nereye yürümesi gerektiğini en az 25 yıl önceden hesaplamak zorundasınız. Malatya ilk defa büyükşehir oluyor. Muhterem hemşerilerim çok önemli bir karar arifesindesiniz. Büyükşehirde bütün sistem yeniden planlanacak. Eğer bu büyük organizasyonu, bu büyük planlamayı, bu büyük hedefi doğru dürüst ortaya koyamazsanız Malatya büyükşehir değil, büyük bir köy olur. Zayıflara karar verme hakkını vermeyiniz. Bu işi beceremeyeceklere bu hakkı vermeyiniz. Samimiyetle de ikaz ediniz."

Malatya'yı tekrar Türkiye'nin gündemine getireceklerini ifade eden Erkal, "Malatya'nın enerjisi ve potansiyeli Türkiye'de yeni bir rüzgar estirecek. Cenabı Hak rüzgarımızı kesmesin" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Münir Erkal Türkiye Malatya Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

Mehmet Demirhanmehmetcandemirhan@hotmail.com:

ahmet çakırın işi iyice zorlaştı..bir yandan Mhp'den şinasi kazancı bir yandan saadetten a.münir erkal..( ) birde chp'nin alacağı oylar.

0
1
yanıtYanıtla
başharıklısefad@hotmail.com:

efsane başkan emeğin çok malatyada

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title