Haberler

Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi Açıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından yapılan Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu düzenlenen törenle açıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Solin Çocuk Oyun Evi'nde çocuklar, kendi anadilleriyle eğitim alacak. Bağlar Belediyesi tarafından yurttaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için yapılan Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, Bağlar Belediye Eşbaşkan Adayı Birsen Kaya Akat, BDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nun açılış konuşmasını yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, 5 yıllık dönem zarfında Bağlar'da sosyal belediyecilik alanındaki hizmetleriyle bölgenin örnek bir belediyesi haline geldiklerini söyledi. Ancak bunlar içerisinde kendileri için en anlamlı, en değerli olanları her zaman çocuklara ve kadınlara dönük yaptıkları çalışmalar olduğunu belirterek, "Bağlar Belediyesi olarak 5 yıl boyunca çok önemli projeler gerçekleştirdik. Ancak bunlar içerisinde bizim için en anlamlı ve en değerli olanları her zaman çocuklara ve kadınlara dönük yaptığımız çalışmalar oldu. Şimdiye kadar kadınlar için kadın merkezleri, kadın yaşam merkezi ve yine çocuklar için eğitim destek evleri açtık" dedi.

'BAĞLAR GENÇ BİR NÜFUSA SAHİP'

Bağlar'ın genç bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren Baran, belediye olarak çocukların ihtiyaçlarına cevap olabilmek için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Baran, "Çocuk nüfusun çok yoğun olduğu bir alanda ne kadar hizmet ne kadar mekan açsak ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Özellikle eğitim destek evlerimiz okula giden çocuklarımıza eğitim desteği sunarken, okul öncesi çocuklar için bir mekan ihtiyacı kendini dayatıyordu. Özellikle kreş ile kendi anadilinde okul öncesi eğitim görmek ciddi bir ihtiyaçtı bizde bu ihtiyacı böyle karşılamayı hedefledik" diye belirtti.

'ANADİLDE EĞİTİM ACİL BİR İHTİYAÇTIR'

Bütün Kürtlerin anadilleri ile eğitim almanın çabası içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Baran şöyle konuştu: "Özellikle anadilde eğitim konusu olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Ancak bu bir beklentiden ziyade, kendimizin gerçekleştirmesi gerekiyor. Bugün Solin Çocuk Oyun Evi'nin açılışıyla bu ihtiyacı göstermiş oluyoruz. Okul öncesi eğitim görecekler ve bunun yanısıra merkezimiz iki bölümden oluşuyor. Çocuklar için yüzme havuzları oluşturduk. Yüzme havuzunda çocuklar yüzme eğitimi görecekler. Üçüncü katımızı da trafik bahçesi olarak düzenleyeceğiz. Burada da çocuklarımıza trafik eğitimleri verilecek. Çocuk merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum."

Baran'ın ardında konuşan Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Birsen Kaya Akat da, 15 yıl içerisinde BDP belediyeleri olarak birçok projeleri hayata geçirdiklerini söyleyerek, Bağlar Belediyesi'nini yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

"AMEDİ ÇOCUKLARA- ZAROKLARA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Daha sonra söz alan BDP Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, Kaynartepe Mahallesi Bağlar'ın en eski ve en düşük ekonomiye sahip olan bir mahalle olduğunu söyledi. Bağlar'ın eski mahallelerinde boş alan bulup kamulaştırmak oldukça zor olduğunu kaydeden Kışanak, "Bizim için çocuklarımız hayatın gerçeğini, hakkikatını oluşturuyor. Çocuklarımız en değerli şeylere layıktır. Bu güne kadar çocuklarımıza ölüm layık görüldü. Solin'de öldürülen çocuklarımızdan biri. Amedi çocukların yurdu yapacağız. Biz Diyarbakır Belediyeleri olarak çocuklarımız için çok çeşitli projeler geliştiriyoruz. Amedi çocuk kenti yapacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlar, çocuklar ile birlikte Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Birsen Kaya Akat Turgay Yüksel Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title