Haberler

Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak'tan Mevlid Kandili Mesajı

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Mevlid Kandili Dolayısıyla Yaptığı Açıklamada Tüm Müslümanların Kandilini Kutladı. Bayrak Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Doğum Günü Dolayısıyla İl Genelindeki Değişik Camilerde Program Düzenlendiğini Belirtti.

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm Müslümanların kandilini kutladı. Bayrak Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum günü dolayısıyla il genelindeki değişik camilerde program düzenlendiğini belirtti.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz, kameri aylardan Rabiul Evvel ayının 12. gecesi dünyaya teşrif etmişlerdir. Bugünün anısına Peygamberimizin doğum gününü yıllardır hep kutlaya geldik. Bugün de böyle bir günü yaşamaktayız.Kandiliniz mübarek olsun" dedi.

Miladi Takvime göre 20 Nisan 571 tarihinin Peygamberimizin doğum yıldönümüne tekabül ettiğini belirten İl Müftüsü Hıdır Bayrak "Ülkemizde Kutlu Doğum Haftası adıyla her yıl kutladığımız bu haftayı bu yıl da 14-20 Nisan 2008 tarihleri arasında değişik etkinliklerle kutluyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın doğması maddi ve manevi anlamda pek çok güzelliklerin de doğumuna sebep olmuştur. Kararan dünya yeniden aydınlanmış, korku ve ümitsizlik içinde olan insanlık yeniden hayata tutunmuş, şaşıranlar yolunu bularak geleceğe yol almış, iz bırakmışlardır. Bugün için bizim de gönül dünyamız onun doğum yıldönümü bir kere daha anmakla aydınlanacaktır. Zaten doğum yıldönümünü kutlamaktan amaç da budur" diyerek camilerde düzenlenen kandil programlarına tüm Müslümanları davet etti.

(İK) 19.03.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title