Haberler

Aydın'dan Gelen Gazeteciler, Malatya'dan Mutlu Ayrıldı

Mesleki Birliktelik, Basın İletişim Köprüsü Projesi kapsamında Aydın’dan Malatya’ya gelen gazeteci grubu, Malatya’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Mesleki Birliktelik, Basın İletişim Köprüsü Projesi kapsamında Aydın'dan Malatya'ya gelen gazeteci grubu, Malatya'dan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya ve Aydın şubelerinin organizesi ile düzenlenen Mesleki Birliktelik, Basın İletişim Köprüsü Projesi kapsamında Malatya'da 3 gün tarihi ve turistik yerleri gezen, mesleki istişarelerde bulunan Aydın'dan gelen 20 kişilik gazeteci grubu, son gün de Kernek Esenlik Şelale Lokantası'nda protokol üyeleri ile bir araya geldi. Yemeğe, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, TSYD Malatya İl Temsilcisi Vahap Güner, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Akif Çelik ve Yeşilyurt Belediyesi Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Lütfi İnan, bazı sivil toplum örgütü temsilcisi ve gazeteciler katıldı.

Yemekte konuşan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, mesleki birliktelik, tecrübe paylaşımı ve basın iletişim köprüsü kapsamında Malatya'da 3 günlük program organize ettiklerini kaydetti. Abacı, "Basın iletişim köprüsünü biraz geliştirerek kayısı ve incir dostluğuna dönüştürdük. Kayısı Malatya'nın önemli bir gelir kaynağı. İncir de Aydın'ın önemli gelir kaynağı. Amacımız Batı'dan Doğu'ya, Doğu'dan Batı'ya dostluk köprüleri kurmaktı" diye konuştu.

BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu ise Malatya'ya gelmeden önce ön yargıları bulunduğunu, ancak Malatya'yı gezdikten sonra bu ön yargılarının kırıldığını söyledi. Topaloğlu, "Ön yargılarım kırılmış ve Malatya'dan hayran bir şekilde ayrılıyoruz. Malatya'da güzel günler geçirdik. Malatya'yı gezdik, çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Malatya'da olmaktan çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal da, Malatya'nın güzel, huzurlu ve farklı bir şehir olduğunu belirtti. Urhal, "Malatya güvenli olan şehirlerimizden bir tanesi. İnsanları hoşgörülü, sıcakkanlı ve kucaklayan bir yapıya sahip. İnşallah Malatya'dan güzel izlenimlerle dönersiniz. İnşallah biz de Aydın'a misafir oluruz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, protokole incir hediye etti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, BİK Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın'a kaysı hediye etti. Malatya Büyükşehir Belediyesi ise basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürsel Özbey Malatya Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title