Haberler

Aşıklar Şölende Buluştu

Çiğli Belediyesi Tarafından Düzenlenen 1. Aşıklar Şöleni'nde On Aşık Dinleyenlere Müzik Ziyafeti Verdiler. Aşıklar Celal Hoca, Ali Rıza Ezgi, Ali Esrar, Ayhan Aslan, Turgut Yılmaz, Adem Demir, Nuri Demir, Nihat Koçak, Nevruz Ali Çiçek, Remzi Feyzioğlu Bağlamalarını Çaldılar, Ezgilerini Söylediler. Büyük İlgi Gören Aşıklar Şöleninin Geleneksel Hale Getirilmesi Planlanıyor.

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Aşıklar Şöleni'nde on aşık dinleyenlere müzik ziyafeti verdiler. Aşıklar Celal Hoca, Ali Rıza Ezgi, Ali Esrar, Ayhan Aslan, Turgut Yılmaz, Adem Demir, Nuri Demir, Nihat Koçak, Nevruz Ali Çiçek, Remzi Feyzioğlu bağlamalarını çaldılar, ezgilerini söylediler. Büyük ilgi gören aşıklar şöleninin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut Anadolu ezgilerinin yaşatılması ve özellikle de gençlerin bu müziğe sahip çıkmasına önem verdiklerini söyledi. Aşıkları böyle bir organizasyonla bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını ve Çiğli halkından büyük destek ve ilgi gördüklerini belirten Başkan Bulut söyle konuştu: "Kendi kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Aşıklarla hoş bir gün geçirdik. Değerlerimizi yaşatacağız. Şöleni geleneksel hale getireceğiz." dedi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

04.05.2007 11:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title