Haberler

Almanlar Ticari Safari ile Bursa'ya Gelmek İstiyor

Almanya Mittlerer Niederrhein Bölge Sanayi Odası (IHK Mittlerer Niederrhein) üyesi iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Almanya Mittlerer Niederrhein Bölge Sanayi Odası (IHK Mittlerer Niederrhein) üyesi iş adamları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.

Alman heyeti, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener karşıladı. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Bursa'da Alman sermayeli 132 firmanın bulunduğunu belirten İsmail Kuş, 637 firmanın da Almanya'ya ihracat yaptığını ifade etti. Türkiye'nin geçen yıl Almanya'ya 13 milyar dolarlık ihracata karşın 24 milyar dolarlık ithalat yaptığını kaydeden İsmail Kuş, Bursa'dan Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatın 1,8 milyar dolar olduğunu, ithalatın ise 1,4 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

BTSO Başkan Yardımcısı Kuş, daha sonra Alman heyete odanın 16 makro projesi ile ilgili bilgi verdi. Küresel Fuar Acentesi ile Bursa'daki işadamlarını dünyadaki önemli fuarlara götürdüklerini anlatan İsmail Kuş, Ticari Safari Projesi ile de yurt dışından getirdikleri iş adamlarını Bursa iş dünyası ile buluşturduklarını kaydetti. İsmail Kuş, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında 25 Mart'ta Stuttgart'ta düzenlenecek Didacta (Eğitim ve İstihdam) fuarına da Bursa'daki sektör temsilcilerinin göndereceklerini de sözlerine ekledi.

IHK Mittlerer Niederrhein Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur de özellikle Ticari Safari Projesi'ni çok beğendiklerini söyledi. Projeyi Almanya'da ticaret ve sanayi odası üyelerine anlatacaklarını belirten Lasseur, "Bu projeyle temaslarımızı geliştirmek istiyoruz. Almanya'da bir atasözü var. İlk defa gelirsek, tanışmadır, ikincisi tekrardır, üçüncü gelişimiz de gelenek anlamına gelmektedir. Bu bizim Türkiye'ye üçüncü gelişimiz. Her geldiğimizde işbirliğimiz daha da artıyor. Almanya'dan çok sayıda işadamı da getirdik. Burada yatırım imkanlarına bakacaklar" diye konuştu. Ziyaretin sonunda İsmail Kuş, Alman heyete hediyeler takdim etti. Konuşmaların ardından Alman heyet ile Bursalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Kuş Türkiye Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title