Haberler

Agc'nin 33'üncü Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 33. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve gazeteciler biraraya geldi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 33. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve gazeteciler biraraya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasındaki sosyal tesislerinde yemekli gerçekleşen buluşmaya, Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Eski AGC Başkanı Erdoğan Kahya, AGC üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu dönemde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Türel, "Ömer Halis Demir'lerin, Fethi Sekin'lerin bütün şehitlerin ruhu şad olsun. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde bu buluşmalar bu milletin devletin geleceğine daha emin adımlarla bakmamıza nasip oluyor. Hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz. Bu milletin milli menfaatleri söz konusu olunca hepimiz birlikte hareket etmek zorundayız. Birbirimizi görülerine saygı duymak zorundayız. Bunu başardığımızda aşamayacağımız engel yoktur. Tarih boyunca bunun birçok örneği var. Malazgirt'te başlayan bu destan Suriye'de, Irak'ta, Güneydoğuda güvenlik birimlerimizce yazılmaya devam ediyor" dedi.

AGC'nin doğru ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini söyleyen Türel, "Aranızdan çıkmış bir arkadaşınız olarak biz her zaman kendi meslektaşlarımızın sorunlarını öncelik veriyoruz. Bu kapıdan içeri girildiğinde Antalya'da yaşayan her vatandaşın işte benim belediyem diye iftihar edeceği bir hizmet binasına sahip olduk. Bu makamlar bize kalıcı değil, bizler gelip geçiciyiz" diye konuştu.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de, 33'üncü kuruluş yılını kutladıkları AGC'nin gittikçe büyüdüğüne dikkat çekti. Cemiyet üyelerine yönelik faaliyetler yaptıklarını söyleyen Yeni, Antalya'nın gelişimi için de bir çok katkılarının olduklarının altını çizdi. Yeni, "Devraldığımız bayrağın yukarılara taşınmakta olduğunu, emanetin emin ellerde olduğunu cemiyet kurucularına ve üyelerine belirtmek istiyorum. Biz önümüzdeki dönem 2017 için iki konuya odaklandığımızı, bunu da bir tanesini 2017'nin ilk çeyreğinde müjdesinin vermeyi planladığımızı belirtmek istiyorum. Birincisi arkadaşların bizden talep ettiği, ev konusu. Evi olmayan arkadaşlarımızın ev sahibi olması, bu konuda Menderes Türel makamdayken bu işi başaramazsak hiçbir zaman başaramayız. Antalya'nın merkezinde yer bulmak 300 kişiye çok zor. Bedeli çok yüksek. Eskisi gibi belediyeler kooperatiflere düşük bedelle tahsis konuları mümkün görülmüyor. TOKİ marifetiyle üzerinde çalıştığımız bir kaç yer var. Antalya basınına bu müjdeyi vermenin hayalindeyiz."

AGC'nin kamu yararına dernek statüsüne kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını da belirten Yeni, "Siyasi kurumlar da AGC'nin kamu yararına olmayı hak ettiğinin altını çiziyorlar. Dosyamız hazır, süreç resmi olarak çok yakında başlayacak. 2017'nin sonuna doğru dışişleri bakanımız sayesinde AGC'nin kamu yararı dernekler statüsüne kavuşturacağımızı düşünüyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Halis Demir Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title