Haberler

Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda ağır sıklette birinciliği İsa Göçer kazandı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda ağır sıklette birinciliği İsa Göçer kazandı.

Fehmi Dinçer Stadı'nda gerçekleştirilen şampiyonada ağır sıklette mücadele eden İsa Göçer, Taki Taşdemir'i yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonada 35 kiloda Metin Gücücü, 45 kiloda İsmail Malkaç, 55 kiloda Muhammed Yalçın, 60 kiloda Fatih Önalan, 70 kiloda Mustafa Kuyucu, 80 kiloda Enes Kaya birincilik kürsüsüne çıktı.

Final müsabakalarının ardından dereceye girenlerin ödülleri Hatay Valisi Ercan Topaca ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Hatay Valisi Topaca, yaptığı konuşmada, organizasyonu düzenleyen Yayladağı Kaymakamlığı ve Yayladağı Belediyesi'ne teşekkür etti.

"Bu diyar Yavuz'ların, Kanuni'lerin, atalarımızın, kültürümüzün diyarıdır" ifadelerini kullanan Topaca, "Bu kültürün yaşaması ve yaşatılması gerekiyor. Çocuklarımıza, atalarımızın bu güzel geleneklerini aktarmamız lazım. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Yayladağı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title