Haberler

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (türkçeder) Bu Yıl 'Aynı Dili Konuşuyoruz' Sloganıyla Sekizincisi Düzenlenen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda Özel Beceriler Finali Yapıldı

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl 'Aynı Dili Konuşuyoruz' sloganıyla sekizincisi düzenlenen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda Özel Beceriler finali yapıldı.

Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ve Nevzat Ercan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, öğrencilerin kendi dillerinde ve Türkçe olarak söyledikleri şarkılar ve okudukları şiirler beğeni kazandı.

ATO Başkanı Aygün, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatlarına daha önce de katıldığını belirterek, 'Böyle devasa bir organizasyon ne para ne de akılla olacak bir iş değil, olsa olsa imanla olacak bir iş. Bu işin mihmandarlığını yapan kişileri kutluyorum' dedi.

Gecede, geçen yıl helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yazdığı 'Üşüyorum' şiiri okunurken izleyenlerin duygulu anlar yaşadıkları görüldü.

Ukrayna, Rusya, Mozambik, Mısır, Azerbaycan, Arnavutluk ve Kazakistan?ın birlikte oynadığı 'Kolbastı' herkesin beğenisini kazandı.

Olimpiyatlarda bugün şiir finali yapılacak.

(MÖ-ARF-SU) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title