Haberler

4 ülke tek amaç, "su hayattır" dediler

Güncelleme:

Sivas Lisesi toplamda 4 ülkenin katılım sağladığı "Su Hayattır-Water is Life" Etwinning projesi kapsamında Dünya Su Günü'nü kutladı.

Sivas Lisesi toplamda 4 ülkenin katılım sağladığı "Su Hayattır-Water is Life" Etwinning projesi kapsamında Dünya Su Günü'nü kutladı.

Ülke çapında ve dünya genelinde su kaynaklarının verimli kullanılması her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Dünya nüfusu her geçen gün artarken tatlı su kaynakları daha fazla kirleniyor ve hızla tükeniyor. Türkiye, Romanya, Gürcistan ve Yunanistan'dan farklı liselerin katılımıyla hayata geçirilen "Su hayattır - Water is life" projesi ile suyun Türkiye'de ve dünyada doğru kullanımına dikkat çekilerek bu konuda duyarlı bireylerin topluma kazandırılması hedefleniyor. Projenin yürütülme sürecinde ortak dil olarak İngilizce kullanılması ile farklı ülke ve kültürdeki hedef kitlelerin ortak paydada buluşturulması düşünülüyor.

Amaç farkındalık oluşturmak

Sivas Lisesi ingilizce öğretmeni Sibel Doğruyol, bilinçli su tüketimine dikkat çekerek, "Su hayattır, Water is Life, Etwinning projesini yürütüyoruz. Proje kapsamında çok farklı faaliyetlerimiz var. Bunlardan bir tanesi de dünya su gününü kutlamaktı. Tüm dünyayla beraber okulumuzla da dünya su gününü kutluyoruz. Amacımız tüketicileri bilinçli su tüketimi yapmaları hakkında bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak. Etwinning'in projesi tüm okullarla birlikte online olarak gerçekleştiriliyor. Genellikle faaliyetlerimizi pike araçlarını kullanarak yapıyoruz. Öğrenciler iş birlikçi hareket ederek ortak ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Bu ay ki projelerinin kapsamında farklı milliyetlerden çocuklar bir araya gelerek farklı ürünler ortaya çıkartacaklar. Mesela bir şarkı yazabilirler veya bir akrostiş çalışmaları yapabilirler, ya da suyla alakalı bir resim yapabilirler. Burada ki özellik farklı milletlerde ki çocukların bir araya gelip hem İngilizce dil bilgilerini geliştirebilirler hem de daha girişken kendilerini ifade edebilen öğrencileri hedef alıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Bu problem tüm dünyayı ilgilendiriyor

Sivas Lisesi 10 sınıf öğrencisi Abdulsamet Kolcu ise açıklamasında " Projemizin asıl amacı insanları su konusunda bilinçlendirmek. Bu konuda okulumuz katkı sağladığı için çok mutluyum. Su hayattır bu herkesin bilmesi gereken bir şey. Birkaç ülkenden yabancı ortaklarla bu projeyi yürütüyoruz. Çünkü bu ne Sivas'ın ne Türkiye'nin nede bu okulun bir problemi, bu tüm dünyanın bir problemi olduğu için her okuldan bir temsilciyle bu projeyi yürütüyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Togo Cumhuriyeti Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monako maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title