Haberler

Yenilenebilir Enerji İçin "Babayiğit" Aranıyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu: "Yenilenebilir enerji için kimin ne yatırımı varsa 24 saat emirlerindeyiz" "Bizim öncelikli konumuz yenilenebilir enerji. Gelin bir adım atın biz de önünüzü açıp arkanızda duralım"

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, gündemlerinin yenilenebilir enerji olduğunu belirterek yatırımcılara çağrıda bulundu.

Mazıcıoğlu, beraberindeki AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak ve Mehmet Erdoğan ile Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, bölge müdürü Ahmet Caner Baysal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Komisyonun çalışmaları hakkında AA muhabirlerine bilgi veren Mazıcıoğlu, istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye'nin hızla büyüdüğünü, bunun da beraberinde artan enerji ihtiyacını gündeme getirdiğini söyledi.

Bir anlamda Türkiye'nin ihtiyacını karşılamaya çalışırken öte yandan da dışa bağımlılığı azaltmak istediklerini ifade eden Mazıcıoğlu, bu anlamda yenilenebilir enerjinin öncelik kazandığını vurguladı.

Yatırımcıları güneş, jeotermal ve rüzgar enerjilerini değerlendirmeye davet eden Mazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Yapılan kanunlarla yenilenebilir enerjiyi ön plana çıkardık. Kanunlar sayesinde yapılan desteklerle Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak istiyoruz. Güneş enerjisi, jeotermal, rüzgar enerjisi bu anlamda önceliklerimiz arasında. Bizim ne yapıp edip, kendi enerjimizi üretmemiz lazım. Türkiye'nin her yerinde bu anlamda yatırımlar var ama Gaziantep bu anlamda ciddi bir örnek. Bu yüzden bu kentteki yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Önemli aşamalar kaydedildi ama bize yetmiyor. Daha fazla yatırım daha fazla enerjiye ihtiyacımız var. Biz yatırımcının her zaman yanındayız ama yenilenebilir konusunda önceliğimiz var.

Çok açık söylüyorum yenilenebilir enerji için kimin ne yatırımı varsa 24 saat emirlerindeyiz. Onların önünü açmak istiyoruz. Bu noktada çok kararlıyız. Bizim öncelikli konumuz yenilenebilir enerji. Gelin bir adım atın bizde önünüzü açıp arkanızda duralım."

Mazıcıoğlu, bazı kesimlerin yenilenebilir enerjinin maliyetinin yüksek olduğu şeklindeki eleştirilerine de değinerek 4 sene önce 2,5 milyon avro olan 1 megavatlık güneş enerjisi yatırımının 1 milyon avroya düştüğünü, bu yatırımın da 7-8 yılda da kendini amorti ettiğini kaydetti.

TANAP anlaşmalarının yürürlüğe girmesi

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) yönelik uluslararası anlaşmalar yürürlüğe girmesine de değinen Mazıcıoğlu, Türkiye'nin enerji konusunda önemli bir koridor olduğunu söyledi.

Doğunun batıya, batının da doğuya ulaşması için Türkiye'ye ihtiyacının olduğunu ifade eden Mazıcıoğlu, bu jeopolitik önemi Türkiye lehine kullanmak için önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Dünyanın farklı bölgelerinde iç karışıklık sürerken Türkiye'nin jeopolitik konumunun yanı sıra istikrar ve huzur ortamı nedeniyle öneminin bir kez daha arttığını dile getiren Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Yakın coğrafyamızda bulunan Suriye ve Irak'a bakın. İnsanlar malını satmaya korkuyor, malını satsa tahsilatını yapamıyor. IŞİD ayrı bela... Özetle ekonominin doğru ilerleyebilmesi için istikrar temel şart. Türkiye'de de AK Parti olduğu sürece, istikrar asla bozulmayacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı süreç, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile devam edecektir. Bu anlamda bu anlaşmalar Türkiye'nin enerjide daha da ön plana çıkmasını sağlayacak." - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Gaziantep Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title