Haberler

Kursta Öğrendikleriyle Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde keçe kursu, çini kursu ve iğne oyası kurslarına giden bayanlar kursu bitirdikten sonra evlerinde yaptıkları ürünleri satarak ek gelir elde ediyorlar.

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde keçe kursu, çini kursu ve iğne oyası kurslarına giden bayanlar kursu bitirdikten sonra evlerinde yaptıkları ürünleri satarak ek gelir elde ediyorlar.

Aslanapa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aziz Kılıçarslan yaptığı açıklamada, "Çini, Keçe ve İğne Oyası Kurslarını bitiren kursiyerlerimiz kısa sürede ürün vermeye başladılar.

Keçe Kursunda çanta, kapı süsü, paspas gibi pek çok ürün kursiyerler tarafından kısa sürede üretildi ve kursiyerlere hem gelir kaynağı oldu hem de becerilerinin gelişmesi sağlandı. İğne Oyası Kursu da iğne oyası çalışmaları ve iğne oyası söz tepsisi ile beğeni topladı. Bayanlarımız ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Özellikle köylerde kurs açarak ev ekonomisini doğrudan etkileyecek kursları planlıyoruz. Hedefimiz açmış olduğumuz kursların bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlamasıdır" diye konuştu.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Halk Eğitimi Merkezi Aslanapa Kütahya Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title