Haberler

Engelleri Tenisle Kaldırdı

Güncelleme:

Bartın'da, bedensel engelli Sefa Ercan başladığı tekerlekli sandalye tenisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bartın'da, bedensel engelli Sefa Ercan başladığı tekerlekli sandalye tenisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sefa, tenis oynayabileceği partner oyuncu aradığını söyledi.

Bartın'da, kardeşinin tenis maçını izlemek için gittiği kortta tenis hocası Ali Güler ile tanışan 18 yaşındaki bedensel engelli Sefa Ercan'ın hayatı bir anda değişti. Kendisine teklif edilen tenis çalışmalarını kabul eden Sefa Ercan, dört aydır çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hedefinin Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı'na girmek olduğunu belirten Sefa Ercan, şöyle konuştu: "Kardeşimin maçını izlemeye gitmiştim. Orada Ali hocamla tanıştık. Kendisi bana 'oynamak ister misin?' dedi. Ben ilk başta şaşırdım ama tenisi seviyordum. Böylece başlamış olduk. Haftada 3 gün ders yapıyoruz. Yanıma rakip arıyorum. Ali hocamla bu sporu Bartın'da yaymak istiyoruz."

Tenis Hocası Ali Güler de, Sefa Ercan'la tenis oynayacak partner oyuncu aradıklarını söyledi.

Ali Güler, amacının Bartın'da tekerlekli sandalye tenisini daha ileriye taşımak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bartın'da üç senedir tekerlekli sandalye tenisiyle ilgili bir çalışmamız vardı. Sefa ile tanıştık. Dört aydır haftada 3 gün düzenli antrenman yapıyoruz. Kendisi alakalı aynı zamanda başarılı. Amacımız tenisi Sefa'ya sevdirmekti. Tekerlekli sandalye talebimiz oldu. Sonrasında çalışmalarımızı daha rahat yapacağız. Bartın'da bu sporu yapan sadece Sefa var. 12-16 ya da 18 yaş partner arıyoruz. Engelli kardeşlerimizi evden çıkartarak spor yapmasını sağlayacağız. İlk hedefimiz Türkiye'deki turnuvalara katılmak. Sonra uluslararası turnuvalara katılmak istiyoruz. Ailesinin de bu konuyla ilgili desteği var."

Sefa Ercan'ın ayrıca, Bartın Üniversitesi Tarih Bölümünde okuduğu öğrenildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ali Güler Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title