Haberler

107 Yaşında Kalça Kemiği Operasyonu Oldu

Alaşehir’deki evinde basamaklardan düşerek kalça kemiğini kıran 107 yaşındaki Ümmü Aşkın, ilerlemiş yaşına rağmen başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Alaşehir'deki evinde basamaklardan düşerek kalça kemiğini kıran 107 yaşındaki Ümmü Aşkın, ilerlemiş yaşına rağmen başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Akkeçili Mahallesi'nde oğlu Ali Aşkın'ın yanında kalan 6 çocuk sahibi Ümmü Aşkın, yaklaşık 10 gün önce evinin önündeki basamaklardan çıkarken dengesini kaybederek düştü. Oğlu Ali Aşkın tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı kadına kalça kemiği kırığı teşhisi konuldu. Ortopedi Uzmanı Niyazi Gökhan Erdem hastanın yaş itibariyle riskli bir ameliyat geçirmesi gerektiğini, ancak ameliyat olmazsa kurtulmasının mümkün olamayacağını hasta yakınlarına anlattı. İlerlemiş yaşına rağmen riskli bir ameliyata giren Ümmü Aşkın, başarılı bir operasyon geçirdi. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından hastanede bir süre tedavi altında tutulan yaşlı kadın, iyileşerek hastaneden taburcu oldu.

Ümmü Aşkın'ın torunu olan Filiz Yeğen (50), "Babaannem evin önünden iki basamaklı merdivenden düşmüş. Doktorları kalça kırığı teşhisi koydular. Ameliyatın riskli olacağını, ancak başka da çare olmadığını söylediler. Bizden ameliyatına izin verdiğimize dair imza aldılar ve sonra annem ameliyata alındı. Şimdi sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz" dedi.

Babaannesinin 107 yaşında olduğunu belirten Filiz Yeğen, "Pekmez, yoğurt, balı çok yer. Sadece kulakları duymuyor. Onun da çaresi yok. Sağlığı yerinde, tüm ihtiyaçlarını kendisi görebiliyor. Doktorlara ve sağlık ekibine teşekkür ediyoruz. Burada tedavi edilemeseydi büyük şehirlerde çok eziyet çekerdik" diye konuştu.

Ümmü Aşkın'ın durumu hakkında bilgi veren Ortopedi Uzmanı Niyazi Gökhan Erdem ise, "Hastamız sağ kalça kırığı teşhisiyle ameliyata alındı. Yaş itibariyle riskli bir ameliyattı. Ancak bu tür kırıklarda ameliyat edilmezse tedavi olamaz. Riski göze alarak hastanemizin de imkanları iyi olması nedeniyle ameliyata alındı ve çok başarılı geçti. Bir hafta tedavi gördükten sonra hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Alaşehir Yaşam Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title