Haberler

Yapı Kredi Bankası'nın İlk Çeyrekte Net Karı 188 Milyon YTL Oldu

Yapı Kredi'nin 2007 Yılı İlk Çeyreğinde Net Karı, Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 76 Artarak 188 Milyon YTL Olarak Gerçekleşti.

Yapı Kredi'nin 2007 yılı ilk çeyreğinde net karı, bir önceki yıla göre yüzde 76 artarak 188 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Yapı Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamada, toplam gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında artıran Yapı Kredi'nin, gelir artışının konsolide grup bazında yüzde 20 beklendiği bildirildi. Kredi kartları ve varlık yönetimindeki lider pozisyonlarını sürdüren Yapı Kredi'nin Sermaye Yeterlilik Rasyosu ise yüzde 12.97'ye yükseldi. Yapı Kredi'nin sermaye karlılığı da bir önceki yılın aynı dönemine göre 7 puan artarak yüzde 22 olarak gerçekleşti. Toplam 46.7 milyar YTL aktif büyüklüğüyle Yapı Kredi,

özel bankalar arasında 4. sıradaki yerini korudu. Sermaye karlılığını da 7 puan yükselterek yüzde 22 seviyesine ulaştıran Yapı Kredi'nin aynı dönemde maliyet-gelir rasyosu ise uygulanan sıkı gider yönetimi, operasyonel verimlilik artışları ve birleşme sonrası sinerjiler sayesinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan azalarak yüzde 60'a geriledi.

Kredi kartları sektöründeki birinciliğini, 2007 yılının Nisan ayı itibariyle kredi kartı alacakları pazar payını yüzde 25.6'ya yükselterek daha da pekiştiren Yapı Kredi, yatırım fonları alanındaki güçlü pozisyonunu yüzde 20 pazar payıyla devam ettirdi. Toplam nakdi kredi hacmi yıllık yüzde 19 artışla 22 milyar YTL'ye ulaşan Yapı Kredi'nin mevduat hacmi ise yüzde 13'lük artışla 29 milyar YTL seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada, toplam 615 adet şubesi ve 13 milyonu aşkın müşterisi olan bankanın birleşme ve entegrasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, yüksek getirili iş alanlarına, gelirlerde pazar payı artışına ve gider yönetimine odaklanması sonucu hızlı ve sağlıklı bir iyileşme gerçekleştirdiği belirtilirken, sektöründe lider konumda olma hedefiyle bankanın 2007 yılından itibaren gerçek potansiyelini kullanma sürecine girdiği ve bunun önümüzdeki dönemlerde rakamlara olumlu yansımasının beklendiği

kaydedildi.

Yapı Kredi'nin birleşme sonrası performansındaki iyileşme, Moody's tarafından da 24 Nisan'daki not artışı ile teyit edilmişti. Moody's, bankanın Finansal Güç Notu'nu 2 puan (notch) artırarak D+'ya yükseltmişti.

2007'nin ilk çeyreğinde Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'yi (KFH) yeniden yapılandırma çalışmalarına da başlayan Yapı Kredi, grup içindeki finansal iştirakleri kendi çatısı altında biraraya getirerek KFH Grubu'nu daha sade ve piyasalar açısından tam anlamıyla şeffaf bir yapıya kavuşturmayı ve sermayenin grup içinde daha verimli bir şekilde dağılımını hedefliyor. Yeniden yapılandırma sürecinin, gerekli düzenleyici kurul onaylarının alınmasını takiben 2007 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

(CHT-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title