Haberler

Yağlıdere'de Öğrenciler Sağlık İçin Yürüdü

Yağlıdere'de Halk Sağlığı Haftası kutlamaları kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencileri "Sağlık İçin Hareket Edelim" yürüyüşüne katıldı.

Yağlıdere'de Halk Sağlığı Haftası kutlamaları kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencileri "Sağlık İçin Hareket Edelim" yürüyüşüne katıldı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi eğitim sorumlusu Müzeyyen Tanış, yaptığı açıklamada, yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin artırılarak sürdürüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda ilçede eğitim gören ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve aileleriyle Toplum Sağlığı Merkezi personeli olarak yürüdüklerini belirten Tanış, şunları kaydetti:

"Yürüyüşle tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumayı amaçladığımızı vurguladık. Sağlığımızı korumanın temel şartlarından biri aktif bir yaşam sürmektir. Bu nedenle toplum olarak, çocukluk çağından itibaren daha hareketli, aktif, düzenli egzersiz alışkanlığı edinilmesi konusunda özendirici ve cesaretlendirici olunmalı, fiziksel aktivitenin yaşam boyu sürdürülmesinin herkese, her yerde, her zaman yararlı olabileceği mesajının daha geniş kitlelere yayılmasına yardımcı olmalıyız." - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Yağlıdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title