Haberler

Yabancılar da Düşük Kurdan Şikayetçi

Yabancı Yatırımcılar Bir Taraftan Türkiye'deki Yatırımlarına Devam Etmeyi Düşünürken, Bir Taraftan da Düşük Kurla İlgili Sıkıntılarını Dile Getiriyor.

Yabancı yatırımcılar bir taraftan Türkiye'deki yatırımlarına devam etmeyi düşünürken, bir taraftan da düşük kurla ilgili sıkıntılarını dile getiriyor.

YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal'ın verdiği bilgiye göre düşük kur nedeniyle bazı yabancı yatırımcılar yatırımlarını askıya aldı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin  (YASED) gerçekleştirdiği Barometre Araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre uluslararası yatırımcıların yüzde 64'ü, önümüzdeki dönemde Türkiye'de yeni yatırımlar yapmayı planlıyor. Katılımcıların yüzde 48'i önümüzdeki 6 ayda ekonomik istikrarın aynen  devam edeceğini, yüzde 36'sı ise daha iyi olacağı görüşünü taşıyor.

Yüzde 49 oranındaki katılımcı gelecek aylarda mevcut  büyümenin süreceğini, yüzde 27'si hızlanacağını, yüzde 24'ü  yavaşlayacağını düşünürken, üyelerin yüzde 44'ü enflasyonun aynı kalacağını, yüzde 34'ü düşeceğini, yüzde 22'si yükseleceğini belirtti.

Araştırmaya göre, Türkiye'deki uluslararası yatırımcıların yüzde 54'ü  doğrudan yabancı yatırımlar için ekonomik ortamın daha iyiye gideceği  görüşünü taşırken, yüzde 31'i değişmeyeceğini, yüzde 15'i ise daha kötü  olacağını belirtti.

KUR YATIRIMLARI ENGELLİYOR

YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal, kur seviyesine ilişkin olarak, Türkiye'de üretim yapan yabancıların kur politikası veya kurun geldiği yer konusunda bazı  sıkıntıları bulunduğuna dikkat çekti. Uysal, “YTL'nin aşırı değerlemesi  sonucunda gelinen yer, birçok üretim yapan kuruluşun Türkiye'deki  üretimlerini gözden geçirme noktasına getirdi. Hatta Türkiye'de yeni

yatırım düşünenler, kurun geldiği yer itibarıyla bunu askıya aldığını  söylediler. Bu kuruluşlar Türkiye'de üreten ve yatırım yapanlar.  Kapasitelerini artırmayı düşünürken, bu kararı askıya aldılar” diye  konuştu.

Sıfırdan yatırım konusunda Türkiye'de bir değişiklik görmediğini ifade  eden Uysal, ülkede gelişen ortama paralel olarak doğrudan yatırımın da  artacağını vurguladı.

YABANCILAR YATIRIMA DEVAM EDECEK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title