Haberler

Ya Dünya Kupasında Mucize ya da Askerlik

Güncelleme:

Mainz'ın Güney Koreli oyuncusu Joo Ho Park, Dünya Kupasında mucize gerçekleştirmezse eğer bu yaz ülkesinde askere alınacak.

Bundesliga'da 20. haftaya ön bakış

Geçtiğimiz hafta gösterdiği performans ve attığı güzel golle Mainz taraftarının gönlünü kazanan Joo Ho Park'ın askerlik ile başı dertte. Bu yaz Dünya Kupası'nda çok büyük bir başarı yakalanmazsa eğer Joo Ho Park askere gidecek. Mainz Sportif Direktörü Christian Heidel bu durumun farkında olduklarını dile getirdi ve bu yaz 900 bin euroya Basel'den gelen oyuncunun tam da bu nedenle bonservisinin olması gerekenden daha düşük olduğunu söyledi.

Tek umudu Dünya Kupası

Güney Kore yasalarına göre Olimpiyat, Asya Oyunları ve Dünya Kupası'da üst düzey başarı gösteren sporcular askerlikten muaf sayılıyor. Berlin Güney Kore Kültür Ateşesi Jong Seok Yun bu durumu nihayetinde halkın oyladığına dikkat çekiyor. Örnek teşkil etmesi bakımından Ja-Cheol Koo 2012 Londra'da bronz madalya aldığı için askerlikten muaf sayıldı. Geçmişte ise Darmstadt 98'e transfer olan Bum Kun Cha'nın 1978/79 sezonunda sadece bir maç yapıp askere çağrıldığına da dikkat çekildi. Park için bir başka seçenek ise koşulları zorlayarak 30-31 yaşlarına askerliği ertelemek ama bu gerçekleşesiye kadar tek umut Dünya Kupası'nda başarı kazanmak!

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Güney Kore Basel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title