Haberler
BBC

İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi

Güncelleme:

İngiltere'nin güneyindeki Wight Adası'nda yeni bir dinozor türü keşfedildi. Southampton Üniversitesi paleontologları geçen yıl Shanklin sahilinde bulunan dört kemiğin T-Rex ile aynı grupta yer alan yeni bir teropod türüne ait olduğunu tahmin ediyor.

İngiltere'nin güneyinde yer alan Wight Adası'ndaki Shanklin sahilinde bulunan dört kemiğin yeni bir dinozor türüne ait olduğu belirlendi. 115 milyon yıl önce Kretase döneminde yaşadığı tahmin edilen dinozorun 4 metre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

Vectaerovenator inopinatus adı verilen dinozorun Tyrannosaurus rex'i (T-Rex) de içeren dinozor grubuna ait olduğu ve modern kuşlarla bağlantısı bulunduğu belirtiliyor. Bu ismin yaratığın boyun, sırt ve kuyruğuna ait kemiklerdeki büyük hava boşluklarına atfen verildiği açıklandı. Bilim insanları dinozorun teropod türüne ait olduğunu bu boşluklar sayesinde belirledi.

İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi

KEMİKLERDE HAVA BOŞLUKLARI

Southampton Üniversitesi uzmanları modern kuşlarda da görülen bu hava keseciklerinin akciğerin uzantıları gibi işlev gördüğünü ve solunuma yardımcı olduğunu, ayrıca dinozorun iskeletini hafiflettiğini söyledi. Fosiller 2019'daki üç farklı kişi tarafından bulundu ve Sandown'daki Dinozor Müzesi'ne teslim edildi. Kemikler şimdi bu müzede sergileniyor. Stratford-upon-Avon'da yaşayan Robin Ward adlı bir fosil avcısı kemiklerden birini ailesiyle Wight Adası'nı ziyareti sırasında buldu. Ward, "Kemikleri bulduğumuzda yaşanan sevinç muhteşemdi" dedi.

İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi

KUM TEKMELERKEN AYAĞINA TAKILMIŞ

Spalding'de yaşayan James Lockyer adlı bir kişi de Ada'yı ziyaretinde başka bir kemik buldu. Lockyer, "Normalde diğer fosil avcılarının bakmadığı yerlere bakarım. Yöntemim bu kez işe yaradı" diye konuştu.

Paul Farrell adlı bir kişi ise sahilde kum tekmelerken kemiğin ayağına takıldığını söyledi. Southampton Üniversitesi'nin araştırma ekibinin başkanı Chris Barker, Vectaerovenator'un, kemiklerinin bulunduğu yerin hemen kuzeyindeki bir alanda yaşadığını ve iskeletinin sığ denize sürüklendiğini düşündüklerini söyledi.

İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi

BBC

Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500

Yorumlar (8)

Sivaslı ibocan:

İnsanoğlunun keşfedeceği sonsuz şeyler var, alem o denli büyük ve gizemli ki, araştırmanın sonu yok. . . Bakın virüs keşfedilmedi, kendisi geldi ama çaresi bulunamıyor. . !!

4
2
yanıtYanıtla
Emre:

Iyi aksam.tv de toplanir tartisiriz..ne olsa bikim adamlarimizin isi tv de

2
1
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

Şimdi bizim İlim adamları ebu bin zıpzıp bunu söylemişti Osmanlı döneminde der

0
3
yanıtYanıtla
Sozturt:

Neden böyle bir yorum yapma gereği duydun

yanıt3
yanıt0
Emel:

Ingilteredeki trexin kuzenini niye osmanlı yada Turkiyeden biri bulsun ? Kıskançlık delirtir bazen çok belli !!!

yanıt1
yanıt0
Emel:

İngiltere deki trexin kuzenini neden osmanlı yada Türkiye bulsun sen o ebu bin lerin tırnağı olamazken bu yorum u yapma hakkın yok ,kıskançlık delirtir miş bunu gördük sende !!!

yanıt4
yanıt0
dedeoğlu:

Sayın ebu dürbün ''Kimse öyle söylemiyor ve söyleyeceğinide zannetmiyorum. Çünkü bizim insanlarımızın IQ su ve özgüveni gayet iyi. Ama sen söyleyebilirsin sana serbes''

yanıt5
yanıt1
Cosy:

o kadar tuzlu ortamdamı kemik bu güne gelmiş. . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title