Haberler

Nabi Avcı: Türk Filmleri, Türkçemizin Türk Coğrafyasında Yaygınlaşmasına Katkıda Bulunuyor

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHAEski Kültür ve Turizm Bakanı, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, televizyonların ve Türk sinemasının Türkçe'nin eğitiminde ve yaygınlaşmasında önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Türk filmleri, Türkçemizin tarihimizde hiç olmadığı kadar...

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHA

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, televizyonların ve Türk sinemasının Türkçe'nin eğitiminde ve yaygınlaşmasında önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Türk filmleri, Türkçemizin tarihimizde hiç olmadığı kadar Türk coğrafyasında yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor" dedi.

Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ve Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği iş birliğinde İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Yerleşkesi'nde düzenlenen "Dilimiz Kimliğimizdir Konferansı"na katıldı.

Konferansta konuşan Nabi Avcı, hem Milli Eğitim hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde öncelikli hedeflerinden birinin dil konusu olduğunu belirterek, anadile yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Türkçe'nin çocuklara doğru öğretilmesi ve güzel kullanımının anlatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Avcı, bilgi edinmenin sadece okullarla sınırlı olmadığını, iletişim kanallarının çeşitlenmesiyle çocukların çeşitli kaynaklardan bilgi edindiğini söyledi.

"DİL EĞİTİMİ KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ KAYNAKLARDAN BİRİSİ TELEVİZYONDUR"

Nabi Avcı, bugünün koşullarında anadil eğitiminin sadece okullardan ve resmi kurumlardan beklemenin doğru olmadığını belirterek,

"Türkiye'de dil eğitimi konusunda çok önemli kaynaklardan birisi televizyondur. Sadece Türkiye'de değil komşu coğrafyalarımızda da Türkçe öğreniminde televizyon çok önemli bir rol oynuyor. Türk dizileri gerçekten özellikle yakın coğrafyamızda Türkçe'nin öğrenimi konusunda çok önemli bir alan açtı. Ama dil aynı zamanda değerlerin de taşıyıcısı. Nasıl biz, Hollywood filmlerinden İngilizce öğreniyorsak, onun üzerinde değerleri buraya aktarılıyorsa bizim dizilerimiz üzerinden de bizim değerlerimiz iyisiyle, kötüsüyle başkalarına aktarılıyor. Doğrusu bazen yanlış izlenimler de ediniyorlar" diye konuştu.

Türk sinemasının da aynı şekilde Türkçe'nin eğitimine katkıda bulunduğunu aktaran Avcı, "Türk filmleri, Türkçemizin tarihimizde hiç olmadığı kadar Türk coğrafyasında yaygınlaşmasına katkıda bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRE VE DİLE HİZMET ÖDÜLÜ

Konferansa Nabi Avcı'nın yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Kültür Turizm Bakanlığı Müşaviri Uğur Kılıç ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Konuşmasının ardından Nabi Avcı'ya, "Kültüre ve Dile Hizmet Ödülü" takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title