Haberler

Mesut Bakkal: Anlattığım teşvik primi olayı, o dönemlerde çok olağandı

Güncelleme:

Teknik direktör Mesut Bakkal, yazdığı kitapta yer alan teşvik primi aldığına yönelik anısına ilişkin, "Benim anlattığım olay o tarihlerde TFF tarafından yasaklanmış bir eylem değildi, hatta çok olağandı." dedi.

Teknik direktör Mesut Bakkal, "Mesut Bir Adamın Hikayesi" kitabında 1986-1987 sezonunda formasını giydiği Denizlispor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maç için Galatasaray'dan teşvik primi aldığına yönelik ifadeleri hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"HER ZAMAN ETİK DEĞERLERE UYGUN DAVRANDIM"

Olayın, kendisi 22 yaşında bir futbolcuyken gerçekleştiğini belirten Bakkal, "1986 yılında oynadığım bir müsabaka sonrası yaşanmış bir anının günümüz koşulları ile abartılı bir şekilde anlatılmasını kabul edemiyorum. Ben gerek futbolculuk, gerekse teknik direktörlük hayatımda futbolun etik değerlerine uydum ve sporculuğa yakışmayan bir hareket yapmadım. Ben her zaman yasalara, ahlak kurallarına ve etik değerlere uygun davrandım." diye konuştu.

"ANLATTIĞIM OLAY, O TARİHLERDE ÇOK OLAĞANDI"

O dönemde teşvik priminin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Talimatı'nda suç olarak yer almadığını savunan Bakkal, "Eğer suç olsaydı bu, ne ben ne de diğer takım arkadaşlarım tarafından kabul edilmezdi. Şimdi öğrendiğim kadarıyla teşvik primi alınmasının yasaklanması disiplin talimatında 1998 yılında olmuştur. Benim anlattığım olay o tarihlerde TFF tarafından yasaklanmış bir eylem değildi, hatta çok olağandı." ifadelerini kullandı.

"KİTABIM TİCARİ AMAÇLA YAYINLANMADI"

"Teşvik primi aldığını verdiğini beyan eden birçok futbolcu, teknik adam ve yönetici oldu" diyen Bakkal, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Futbol anılarımı yazdığım ve kesinlikle ticari bir amaçla yayımlanmamış bu kitap, tamamen ailem ve yakın aile dostlarım için hazırlanmış olup, bu durumun dahi istismar edilmiş olması oldukça üzücüdür. Benim bugüne kadar hiçbir sosyal medya hesabım olmamıştır. Adıma sahte olarak açılmış hesaplardan yapılan açıklamalar da kesinlikle bana ait değildir."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mesut Bakkal Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

1907 Forza FENER:

varsın böyle şaibeli şampiyonluklar gs nin olsun. . . FB nin hiç bir şmpiyonluğunda böyle kirlilikler yoktur görünürde 19 aslında 28 şampiyonluk tertemizdir. . en temizide tüm takımların ve güçlerin FB YE KARŞI BİRLİKTE OLDUĞU 2011 yılı ŞAMPİYONLUĞUDUR

9
14
yanıtYanıtla
reis:

o olay gs nin en masum olayı. . . . . . eskiden arif ceza sahasının 4 mt uzağında düşürülür arif yuvarlana yuvarlana ceza sahasına ulaşırsa penaltı verilirdi. . hemde dk 99 da(örnek. . istanbulspor maçı )

11
9
yanıtYanıtla
tam isabet:

süper yaaa gerçekten doğru hatta literatüre girmişti arif gibi düşmek diye.

yanıt1
yanıt1
taklacı:

6 metreden bile yuvarlandığı sabit

yanıt2
yanıt3
bjk li:

türkiyede ŞEREFLİ 2. LİK KAVRAMI gs sayesinde gelmiştir. .

7
6
yanıtYanıtla
HAMİT:

Koronavirüs çıktı itiraflar çoğaldı. bu bir 2 3 4 . . . . . 10 kadar devam eder. Büyük BJK hakkın çok yendi ben taraftar olarak hakkımı helal etmiyorum ve size ahirette CİHENNEM ZEBANİLERİ gerekli ilgiyi gösterir İNŞALLAH.

4
5
yanıtYanıtla
ali:

değil teşvik şikeyide itiraf etseler gs ye kimse dokunamaz.

4
4
yanıtYanıtla
Fanatik Fenerli:

Fenerbahçe nin şike yaptığına dair en ufak kanıt bile bulamamalarına rağmen fenerbahçeyi şikecilikle suçlayanlar, onca delile rağmen galatasaraya kimse dava açmıyor, açık açık fener hariç bütün takımların şike yapmaya hakkı vardır deyin olsun bitsin. Şimdi mesut bakkal galatasaray yerine fenerbahçenin ismini verseydi, şimdi bütün savcılar dava açmak için sıraya girmişlerdi.

4
3
yanıtYanıtla
The flawless:

aziz yıldırım şike yaptıysam fxbahçe için yaptım diye itiraf etti de ne oldu.

yanıt4
yanıt3
The flawless:

aziz yıldırım " ben şike yaptıysam fxbahçe için yaptım " sonuç kocaman bir hiç.

yanıt9
yanıt2
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title