Haberler

Fatih Terim görevdeyken Beşiktaş ve Fenerbahçe 21 hoca değiştirdi

Güncelleme:

Galatasaray'da Fatih Terim'in görev aldığı dönemlerde Beşiktaş ve Fenerbahçe, 21 kez teknik adam değiştirdi.

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in önderliğinde üst üste alınan 8 galibiyetle şampiyonluk yarışına dahil olurken, Fenerbahçe 5 maçlık galibiyet hasretinin ardından yol ayrımına geldi ve teknik direktör Ersun Yanal istifasını verdi. Sezon başında Beşiktaş ile yarışa başlayan Abdullah Avcı da, sezonun 18. haftası sonunda beklenen sonuçların alınamamasının ardından veda etti. Galatasaray'da 4. dönemini geçiren ve bu sezona kadar 10 sezonun 8'inde takımı şampiyonluğa taşıyan Fatih Terim, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de birçok meslektaşının ayrılığını gördü. Fatih Terim'in 11 sezonluk Galatasaray macerasında, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de 21 kez teknik adam değişimi gerçekleşti.

UEFA'YA GİDEN YOLDA 11 FARKLI HOCA

Galatasaray'da tarihi UEFA Kupası zaferinin geldiği 96-2000 döneminde Fenerbahçe 7 farklı teknik adamla çalışırken, sarı-kırmızılıların dominasyonunu kıramadı. Yine aynı şekilde Beşiktaş ise 4 farklı hoca tercihine rağmen Fatih Terim'in Galatasaray'ını geçmeye başaramadı.

TERİM 2003-2004 SEZONU BİTİMİNE 8 HAFTA KALA İSTİFA ETTİ

Galatasaray'a 2002'de geri dönen Fatih Terim'in kariyerinin en başarısız 2 sezonluk deneyimini yaşadığı dönemde, Beşiktaş Mircea Lucescu önderliğinde 100. yılında şampiyonluğa ulaştı ve Fatih Terim, 2003-2004 sezonunda, ligin sonuna 8 hafta kala ayrıldı.

AYKUT KOCAMAN 2 KEZ AYRILDI

Fatih Terim ile yarışan teknik adamlar arasında 2 kez takımından ayrılan tek teknik adam ise, Aykut Kocaman oldu. Fenerbahçe'de uzun süre görev yapan isimlerden Kocaman, 2012-2013 ve 2017-2018 sezonu sonunda Terim görevdeyken kulübünden ayrıldı.

BU SEZON AVCI VE YANAL

Galatasaray'da üst üst 2 sezon şampiyonluk kazanan Fatih Terim'in veda eden son rakipleri ise, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal oldu. Beşiktaş'ta ve Fenerbahçe'de yeni bir yapılanma ümidi ile takımın başına geçen iki hoca da, sezonu tamamlayamadan veda etmiş oldu.

(Sporx)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fatih Terim Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (45)

gomis:

fatih terim sever adamı

58
1
yanıtYanıtla
FIRTINA:

ŞENOL GÜNEŞmatih merim

7
18
yanıtYanıtla
düşünen insan:

şu fatih terimin haksız şöhretini anlamıyorum. taktiksiz programsız hadi koçum hadi aslanımla oynatan bir adam. yiyorsa şenol güneş gibi al bir alalade takımı zirveye çıkar yiyorsa!

5
12
yanıtYanıtla
Kürşat:

Terim adını anarken destur çek, senin çapın yetmez Terimi anlamaya.

yanıt2
yanıt1
DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYORUM:

AĞLAMAYIN EN SON FENER MAÇINDA GÖRDÜK İMPARATOR, UN NASIL TAKTİK VERDİĞİNİ

yanıt0
yanıt1
ADANALI:

Şenol güneş Türkiye''nin yetiştirdiği en iyi teknik direktörüdür. 2. mavrupa matihi merim gelir. . .

7
10
yanıtYanıtla
CİMBOM:

Şenol filozofumu en iyi teknik direktör !!!yabancı sınırını eleştirip bjk da 9-10yabancı ile avrupa da tur atlayan, Fatih Terim li Galatasaray ın 2000 jenerasyonu ile hiçbir avrupa ülkesi ile oynamadan dünya 3. sü olan, bjk ile yaşadığı 2 şampiyonluk dışında kariyerinde kupa olmayan işine geldiği yerde işine geldiği gibi konuşan, filozof Şenol. . . . kimse kusura bakmasın tabiki TÜRKİYE de 1 numara Fatih TERİM dir. ister sindir istersen sindirme. . . . . . . .

yanıt5
yanıt3
ADANALI:

şenol güneşin de medya gücü, lobi desteği olsaydı o çok övdüğün fatih terim kadar başarısı olurdu. . . kimse kimseyi kandırmasın fatih terime verilen destek hiçbir teknik direktöre verilmedi verilmedi bu ülkede.

yanıt0
yanıt1
Ft.:

adamlık ve meslek olarak Şenol Güneş 1 numaradır. net.

4
12
yanıtYanıtla
fth:

BİR TANE HELAL Bİ TANE TEMİZ ŞAMPİYONLUĞU YOK BU ADAMIN EN YAKIN ÖRNEĞİ GEÇEN SENE RİZEDEKİ HAKEM KIYIMIDIR. BUNU GÖRE GÖRE HALA BÜYÜK FLAN DİYEN VARSA KİŞİLİĞİNDEN ŞÜPHE ETSİN.

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title