Haberler

Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'inden Samimi İtiraf: Bir İlahiyle Hayatım Değişti

Güncelleme:

Bir dönemin efsane dizisi Ekmek Teknesi'nde Heredot Cevdet karakteriyle hafızalara kazınan Hasan Kaçan, "Bir gün bir ilahi dinledim hayatım değişti" açıklamasında bulundu.

'Heredot Cevdet' tiplemesiyle Türk televizyon tarihinde fenomen olan ve 'Ekmek Teknesi'nde özlenen mahalle hayatının, çok naif duyguların anlatıcısı Hasan Kaçan, Posta'ya verdiği özel röportajda hayatıyla ilgili ilginç anıları anlattı. Kaçan, Bir gün bir ilahiyle hayatının değiştiğini söyledi.

İşte Hasan Kaçan'ın verdiği röportajdan bazı önemli satır başları;

SİZ NELER DİNLİYORDUNUZ O SIRALAR?

Joan Baez'ler, Bob Dylan'lar… Neticede Anadolu çocuğuyuz, bir yandan da Cem Karaca'lar, Erkin Koray'lar, Barış Manço'lar… Böyle karışık bir kültürün yoğurduğu bir delikanlı ama hayatında ilk defa bir ilahi dinliyor ve o ana kadar hiç bilmediği o şey onun hayatını başka bir yöne eviriyor…"

Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'inden Samimi İtiraf: Bir İlahiyle Hayatım Değişti

GİTMEK İSTEDİĞİNİZ YERİ TAM OLARAK BİLİYOR MUYDUNUZ?

Gidilecek bir yer olduğunu içten içe biliyor, hissediyorsunuz. Belli bir olgunluktan sonra o yolun aslında insanı iyiye, güzele götürecek yol olduğunu görüyorsunuz. Düşünün biz o gencecik yaşlarımızda yüzü bilinmeyen ama isimleri pop star gibi, Türkiye'nin en meşhur insanlarıydık. 'Gırgır' dönemi öyle bir dönemdi. Çok genç yaşta şöhret ve para sahibi olmuş, çoğumuz da gariban ailelerin çocuklarıydık. O noktada şöhret mi, para mı, bulunduğunuz yer mi, yoksa bütün bunların dışında yürünmesi gereken bir yol mu var? Onun seçimini yapma noktasına geliyorsunuz. Kutuplaşma denilen şey de öyle doğuyor. Aslında samimi olan herkesin ulaşmak istediği şey iyilik, güzellik ve doğruluk.

Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'inden Samimi İtiraf: Bir İlahiyle Hayatım Değişti

Kardeşi Metin Kaçan'la ilgili de samimi açıklamalarda bulunan usta sanatçı şunları söyledi;

BUNUNLA İLGİLİ HATIRLADIĞINIZ EN İLGİNÇ ANI NE?

"OĞLUM NE YAPIYORSUNUZ?"

Çok şey var ama ilk aklıma gelen bir gece saat 03.00 suları… Ben arkadaşlarımla Galatasaray Lisesi'nin önündeyim. Tünel taraf ından bir kalabalık geliyor. Metin Kaçan önde, arkasında rahmetli Atilla Özdemiroğlu, onun arkasında Müjde Ar, Aysel Gürel, tanınmış yazarlar, şairler… Böyle bir ekip düşünebiliyor musunuz? Hepsi tek sıra olmuş, Metin önde "Düüüt" diye bağırıyor. Onlar da arkasından "Çuf çuf" diye geliyor. Böyle bir manzaraya sadece magazin olarak baksanız bile bunun değerini düşünebiliyor musunuz? Sür manşet olurdu bütün gazetelerde. "Oğlum ne yapıyorsun?" dedim Metin'e. "Abi vagon çekiyorum" dedi (Gülüyor). Bu Allah vergisi bir şeydir. Metin böyle bir adamdı.

Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'inden Samimi İtiraf: Bir İlahiyle Hayatım Değişti

KADERE VE AHİRETE İNANIYOR MUSUNUZ?

İnanmasam zaten iman etmemiş olurum. Beni büyük sakata getirirsin (Gülüyor).

Ekmek Teknesi'nin Heredot Cevdet'inden Samimi İtiraf: Bir İlahiyle Hayatım Değişti

ORADA METİN KAÇAN'LA KARŞILAŞSANIZ NE SÖYLERDİNİZ?

"Ne yapıyorsun lan?" derdim. "Manyak mısın? Niye attın kendini?" diye kızar, şakacıktan biraz döverdim keratayı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

KARTAL:

HER NE DOTSAN EGERKİ HER İLAHİ DİNLEYEN BEN MÜSLÜMANIM DESEYDİ VALLAHİ BASIMIZA KAYALAR YAGARDI ÇÜNKÜ DİNİMİZDE MÜZİK ALETİ VE İLAHİLER YOKDUR SADECE VE SADECE BİR TEF VARDIR ODA BAYANLAR KENDİ ARALARINDA EGLENMEK İÇİNDİR ………………………. . .

10
35
yanıtYanıtla
....................................:

her haber de varsın. boş yorum yapacağına bak işine be. . .

yanıt0
yanıt0
Çelik:

Dedi Kur''andan bihaber müslüman. . . .

yanıt2
yanıt0
vatandaş:

bunu da adam sanmıştık buda bir yalaka kemikçi tayfa dan çıktı

3
14
yanıtYanıtla
Kamu Spotu:

mekanı cennet olsun

15
2
yanıtYanıtla
GözünüsevdiğimPARAnelerekadirsinsen:

Ben senin nasıl değiştiğini çok iyi biliyorum ya bende kalsın palavracı Haso

5
9
yanıtYanıtla
Çankırılı Mevlüt Bilgin 1948:

biz çangırılılar angara havası dinleriz bizim ilahimiz o ne yapak

2
12
yanıtYanıtla
çankırı:

KENDİ ADINA KONUŞ. BİZDE KUR AN DİZNLERİZ VA MI İTİRAZIN

yanıt3
yanıt0
Maruflu osman:

Mevlüt abi heyaaa angara havaları güzel özellikle baldıza yürüyenler , Bazı çangılılar kuran dinliyormuş ama kurana göre yaşayamıyormuş kendinizi kandurmayın Çangırı çingendir çingenler dilenirken Allah derler ama asla inanmazlar

yanıt0
yanıt0
kemençe:

öteki tarafta ÇAN ını GIRARLAR emmi AZRAİL in pençesi gırtlağana çöktümü gözlerin yerinden pörtler göreyim angara havasını o vakit . . angara keçisi angara davşanı kimin olirsin heeee

yanıt1
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title