Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UBER Konusunda Son Noktayı Koydu!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen iftar programında esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi.

"ÖNÜMÜZDEKİ AY SONUNDA BİTEN ÖTV SÜRESİNİ DE GEREKİRSE UZATABİLİRİZ"

İftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkarlar kanunu biz çıkardık. Sıkıntıya düşen kardeşlerimizin borçlarını yeniden yapılandırarak işlerini sürdürmelerini temin ettik. Emeklilik sonrası devam eden sanatkarlarımıza destek pirimi kaldırarak emekli maaşlarında yüzde 10'luk artış sağladık. Sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarını kolaylaştırdık. Düşük faizli kredilerle sizlerin yanınızda olduk. Gençler, kadınlar, engelliler için ilave destekler getirdik. Ticari araçların yenilenmesi için ÖTV sıfırlamıştık. Önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de gerekirse uzatabiliriz. Sizlerden sosyal güvenlik kurumu ödemelerinizde konusunda hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Türkiye bu konuda dünyanın en makul tarifelerini uyguluyor. Devlet olarak zaten yeterince destekliyoruz. Sizlerin de ödemelerinize aksatmayarak sahip çıkacağınızı biliyorum. Dijitalleşmenin kaçınılmaz sonucu olarak geliştirilen ve İtaksi uygulaması şehir içi uygulamasında önemli bir ihtiyacı karşılanacaktır. Araç kalitesi ÖTV indirimine rağmen hala yeterince yükseltilmedi. Turkuaz ve siyah taksi bu yüzden ilgi buluyor. Taksi şoförlerimizin çağın gereklerine uygun donanmış olması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UBER Konusunda Son Noktayı Koydu!

"UBER KONUSU TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ OLARAK BİZDE BİTMİŞTİR"

UBER'le ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnaf demek milletin taleplerine uygun hizmet veren kişi demektir. Gençlerle Dolmabahçe sarayında sohbet ettik. Çıkışta UBER'le ilgili bizim halimiz ne olacak dediler. Bende şunu söyledim, bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok dedim. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler dedim, hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, kendi kendinize böyle bir şey icat ettiniz, döküldünüz sokaklara. Şu anda taksilerimiz, taksicilerimiz hakkını gasp ederek kusura bakmayın size devredemeyiz dedim. Bunun için de dünya UBER taksiciler kuruluşunun başındaki şahsa ben randevu vermedim, hala da vermiyorum. Vermeyince buradaki takım taklavat ne var ne yok götürdüler. Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Ben yaptığımı söylüyorum, birileri de yalan yanlış söylüyor. UBER konusu Türkiye Cumhuriyet hükümeti olarak bizde bitmiştir böyle bir şey yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UBER Konusunda Son Noktayı Koydu!

"MİLLETLE İNATLAŞILMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem insanlarımız taksiler konusunda daha yüksek standart istiyor hep birlikte taksici kardeşlerim karşılama yolları arayacaklar. İstanbul taksicileri odasıyla havalimanında bir araya geldim, onlara da söyledim. Taksilerimizi yenileyeceğiz, gerekli desteği veririz, taksi içerisinde sigara içmeyecek, içirmeyecek dedim. Taksilerimizde pırıl pırıl olacak. İstanbulluya pırıl pırıl taksiler yakışır. Belki inşallah sayın başkanımız bir araya gelecek o da bizimle konuşacak, burada İstanbul'a yönelik belki modellerde bile değişime gidilebilir. Dünyanın bazı ülkelerinde bunlar farklılık arzu eden şeyler. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman ikarus otobüsleri vardı, mazot kokusundan otobüse binilmez koltuklar mazotlu bezelerle temizlenirdi. Benim halkıma bunlar yakışmıyor, marka reklamı yapmayalım ama Mercedes otobüs alacağız dedim. MAN, BMC onlar bu şekilde girdi. Kore'den Hyundai otobüslerin halk otobüsleri olarak aldık. Biz en üst seviyeye en kaliteye inşallah ulaştıracağız, dedik ve ulaştırdık. Şimdi aynı şey bütün taksilerde taksicilerde bu kararı alabiliriz. Milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur ve hizmet edilir. Siz iyi hizmet verirseniz, millette size karşılığını verir. Taksi tarifeleri her yıl haziran ayının sonunda periyodik olarak düzenlenecektir" şeklinde konuştu

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title