Haberler

Başkan Akpolat Tekerlekli sandalyeye binerek 'engelleri' tespit etti

Güncelleme:

Başkan Akpolat Tekerlekli sandalyeye binerek 'engelleri' tespit ettiİSTANBUL - Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, engelli vatandaşların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları tespit etmek için tekerlekli sandalyeye binerek ilçe sokaklarını gezdi.

Başkan Akpolat Tekerlekli sandalyeye binerek 'engelleri' tespit etti

İSTANBUL - Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, engelli vatandaşların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları tespit etmek için tekerlekli sandalyeye binerek ilçe sokaklarını gezdi. Başkan Akpolat'ı tekerlekli sandalyede görenler önce şaşırdı, ardından tebrik etti.

Beşiktaş Belediyesi, 'Beşiktaş Engelleri aşıyor' sloganıyla bedensel engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kaldırımlardaki engelleri tespit etmek için Ihlamurdere Caddesi'nde tekerlekli sandalyeyle dolaştı. Engellilere sorun yaşadığı kaldırımların denetlendiği etkinlikte Başkan Akpolat'a Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Şükrü Boyraz, Beşiktaş meclis üyesi Erdem Göksel, Engelli Hakları Savunucuları ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Ayrıca Başkan Akpolat'ı tekerlekli sandalyede gören vatandaşlar önce şaşırdı sonra tebrik etti.

Başkan Akpolat tekerlekli sandalye ile zaman zaman zor anlar yaşadı

Yollarda ve kaldırımlarda tekerlekli sandalye ile yol alan Başkan Akpolat, zaman zaman zor anlar yaşadı. Başkan Akpolat, engelli bireylerin ve ailelerinin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları birebir gözlemleme fırsatı buldu. Engellerin olduğu yerler ise oluklar, araçlar, dubalar, saksılar ve ağaçlar oldu. Bazı yerlerde kaldırım işgallerini aşamayan Başkan Akpolat, yanındakilerden yardım almak zorunda kaldı. Kaldırımları ve özellikle de engelli yollarını işgal eden araç sürücülerini ve esnafı uyaran Belediye Başkanı, bu hususta daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

"Bu farkındalığı önce kendimizin yaşaması lazımdı"

Engelsiz bir Beşiktaş için yapılacak çok iş olduğunu belirten Başkan Akpolat, farkındalık etkinliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Farkındalığı oluşturacağız, farkındalık hepimize lazım. Aslında bu durumun farkındayız. Sokakların giriş ve çıkışlarındaki su kanallarının yüksekliğinin ayarlanamaması, gerekli rampaların yapılmaması, iş yerlerinde engelli rampalarının olmaması yanı sıra engelli lavabolarının olmaması gibi kısa mesafede birçok sorunu tespit etmiş olduk. Yarından itibaren tespit ettiğimiz aksaklıkları hızla çözmeye başlayacağız. Bu farkındalığı önce kendimizin yaşaması lazımdı. Şuraya gelene kadar çok değişik duygular yaşıyorum. Hepimiz bir engelli adayıyız, bunu düşündüğümüzde bu sokaklarda yürüyemeyeceğimizin ve hareket edemeyeceğimizin farkına vardık" dedi.

"Kaldırımlar bize göre değil"

Birçok engelle karşılaştığını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Demirel, "Kaldırımlar bize göre değil. Engeller bizler için büyük bir sorun. Bizde engelliyiz, hayatın içerisindeyiz. Bir lokantada yemek yemek istedim ve buraların lavaboları bize göre değil. Esnafta rica ediyoruz, bizim geçebileceğimiz yolları açsınlar, engel olmasınlar" diye konuştu.

"Beşiktaşlı olarak başkanla gurur duydum"

Engelli bir babası olduğunu anlatan Özlem Karakoç, "Şaşırmadım kendisi gayet düşünceli. Başkanı tekerlekli sandalyede görünce durdum ve izledim. Önüne çıkan rampayı nasıl geçecek diye bekledim. Yolun tümsekliğini bu şekilde görecek. Bir insanın başına geline anlaması gerekmiyor. Beşiktaşlı olarak başkanla gurur duydum. Benim babamda engelli, bu konuda çok hassasım. Böyle bir farkındalık için çok teşekkür etmek istedim" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Rıza Akpolat Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title