Haberler

Vergi Kaçırdığı Söylenen Çağla Şıkel, Muhasebecisini Suçladı

Güncelleme:

Sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen ünlü model Çağla Şıkel, yaptığı açıklamada muhasebecisini suçladı.

Maliye, 2013 yılında sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Çağla Şıkel'den şikayetçi oldu. Çağla Şıkel'in 3 ila 5 yıl hapsi isteniyor.

ÇAĞLA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan Çağla Şıkel, "Eski muhasebecim Erdal Doğan haberim olmaksızın tarafıma düşen vergi borcunu azaltmak ve aradaki farkı zimmetine geçirmek maksadı ile defterlerime bazı faturaları kaydetmiştir. Benim bundan ancak vergi idaresinin uyarısı üzerine haberim olmuştur" diyerek muhasebecisini suçladı.

İşte Çağla Şıkel tarafından yapılan o açıklama;

Değerli basın mensubu,

Bu gün basında çıkan ve sahte belge kullanma yoluyla vergi kaçırdığıma ilişkin haberle üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti doğmuştur.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"

Ben bu güne kadar vergilerini aksatmayan ve zamanında tam olarak ödeyen bir mükellefim. Ancak eski muhasebecim Erdal DOĞAN haberim olmaksızın tarafıma düşen vergi borcunu azaltmak ve aradaki farkı zimmetine geçirmek maksadı ile defterlerime bazı faturaları kaydetmiştir. Benim bundan ancak vergi idaresinin uyarısı üzerine haberim olmuştur. Muhasebecimin fiili işlediği ve vergi farkını zimmetine geçirdiği Vergi Müfettişleri tarafından da İnceleme Raporları ile tespit olunmuş ve bu durum karşısında tarafımdan kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Defterlerimde yapılan incelemelerde, muhasebecinin yaptığı bu fiil dışında hiçbir usulsüzlüğe veya eksik vergi bildirimine rastlanılmamıştır.

"VİCDANEN RAHATIM, KUŞKUNUZ OLMASIN"

Ancak benim mükellef olmam dolayısıyla usul hukuku gereği cezalı vergi tarhiyatları bana yapılmış ve ceza davası benim aleyhime açılmıştır. Cezalı vergi tarhiyatları aleyhine İstanbul Vergi Mahkemeleri nezdinde Avukatlarım tarafından iptal davaları açılmıştır. Ceza davasında ise gerekli savunma Avukatlarım tarafından yapılacaktır. Vergi Usul Kanununa göre ancak fiili işleyen cezalandırılabilir. Bu fiil de benim bilgim dışında işlenmiştir ve tarafımdan suç işleme kasdı bulunmamaktadır. Bu nedenle ceza davasının da beraatle sonuçlanacağı inancındayım. Zaten adalet sistemimizde suç işleme kası olmayan ve bir suç işlendiğinden haberi bile olmayan bir kişinin cezalandırılması düşünülemez. Bu nedenle vicdanen rahatım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarafıma düşecek vergi borçlarının eksiksiz ve zamanında yerine getirileceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

VEDAT:

Çağla hanım yapmaz öyle şeyler bunlar karalama yalan haber

4
8
yanıtYanıtla
Muhasebeci:

Bir muhasebeci olarak bu çirkin suçlamayı kınıyorum. Ve meslek odalarını bu kadından özür diletmesi için çağrıda bulunuyorum. Bu çok büyük bir ayıptır.

7
0
yanıtYanıtla
ali:

muhasebeci sana fatura çıkarmamak için başını belaya atacak ve sende habersiz olacaksın

6
0
yanıtYanıtla
Deli derviş:

Ulan dengesiz insanlar ne var yani muhasebeci dolandırıcı olamaz mı ağzınız boş boş konuşuyor

2
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

maliye uyumasaymış o zaman 3 yıl sonramı ayıkıyolar

5
0
yanıtYanıtla
SMMM:

tüm vergi mükellefleri çalar, vergi kaçırır yakalanırsa önce Muhasebecisini davayı kaybedince de avukatını suçlar. Muhasebecilere iftira etmeyeni yeter be! Hem çaldığınız paralar mali müşavirlerin cebine girmiyor Muhasebeciler neden yapsın?

2
2
yanıtYanıtla
KAYSERLİLİ:

hep aynı hikaye ben yapmadım haram yiye yiye alışmızsınız azıklar olsun

1
3
yanıtYanıtla
kayserili:

yanında olmaya ne gerek allahın yasakladığı işi yapıyor soyunarak para kazanıyor helalmi sence

yanıt0
yanıt1
S.AYDIN:

TÜRKİYEDE VERGİ KAZANANDAN DEĞİL HARCAYANDAN TOPLANIYOR ÇÜNKÜ KİMSE VERGİ VERMEK İSTEMİYOR DEVLETTE TOPLAMASINI BECEREMEDİĞİNDEN TÜKETİLEN MALLARA FAHİŞ MİKTARDA VERGİ UYGULUYOR YÜK GARİBANIN SIRTINA BİNİYOR

3
0
yanıtYanıtla
Cennet mahallesindeki pembenin Kizi:

Neden yapsin boyle birseyi muhabeci.bir de muhasebeci baska kimsenin degil de bir fikaracik caglayi mi kandirmis vahh vah

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title