Haberler

Van - "Sivil İtaatsizlik" İçin Oturma Eylemi

Van ve Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi(Bdp) Tarafından Organize Edilen Demokratik Sivil İtaatsizlik Adı Altındaki Eylemler Devam Ediyor.

VAN ve Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) tarafından organize edilen demokratik sivil itaatsizlik adı altındaki eylemler devam ediyor. Van'da aralarında BDP Milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ın bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Hakkari'de ise BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, yolu trafiğe kapatarak oturma eyleminde bulundu.

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından başlatılan sürekli eylemlilik çağrısı sonrası başlatılan eylemler sürüyor. Van'da 5 ayrı mahalleden yürüyüş başlatan yaklaşık 2 bin kişi Van'ın en önemli caddesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Beşyol meydanında bir araya geldi. Aralarında BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu kalabalık, sık sık PKK ve Öcalan lehine slogan attı. Demokrasi Platformu adına Ömer Işık kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş Kürtçe konuşarak eyleme start verdi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı oturma eyleminde en önde BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP'li yetkililer oturdu. Bazı eylemcilerin namaz vakti girince cadde üzerine kıyafetlerini sererek namaza durması da ilngiç bir görüntü oluşturdu. Trafiğin kapatıldığı meydandaki oturma eylemi saat 16.00'a kadar sürecek.

SAĞDUYU İÇERİSİNDE EYLEMİMİZ SÜRECEK

Hakkari'de de BDP İl binası önünde toplanan ve aralarında BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP'li yöneticilerin bulunduğu yaklaşık bin kişi, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binasına kadar sessizce yürüdü. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, burada eyleme katılanlara konuşma yaptı. Kürtlerin bütün çağrılarına rağmen AKP'nin şiddeti dayattığını belirten Geylani, "AKP hükümeti barış ve demokrasiyi değil, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi bu ülkeye dayatmıştır. Tüm fırsatlara rağmen PKK'nın her ortamda tek taraflı ateşkesleri, eylemsizlikleri, Avrupa'dan ve dağdan gelen barış gruplarına karşı AKP Kürtlere karşı şiddeti dayatmıştır. Bunlara artık 'dur' deme zamanı gelmiştir. Devlet ve hükümet Kürtlerin demokratik ve meşru haklarını kabul edinceye kadar ve çözüm adımları atılıncaya kadar bu tür eylemlerimiz devam edecektir. Bu eylemlerimizde her türlü şiddetten ve gerilimden uzak, hiçbir yanlışa meydan vermemek adına sağduyumuzu koruyacağız. Bugün burada bizi tarasalar dahi 'Sivil itaatsizlik' eylemimizde sağ duyumuzu koruyacağız. Ama bu bundan sonra bu şiddete boyun eğeceğimiz anlamına gelmemeli. 4 ana nedenden dolayı buradayız. Askeri ve siyasi operasyonlar son bulması, yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi, ana dilde eğitimin anayasal güvence altına alınması, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması" dedi. Buradaki eylem de saat 16.00'a kadar sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title