Haberler

Van Milletvekili Arvas'tan 'Mevlid Kandili' mesajı

Güncelleme:

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Abdulahat Arvas, yayımladığı mesajda, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)'in doğduğu mübarek gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili, Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi yani 8 Kasım Cuma günü eda edilecek. Hazreti Peygamberimiz (s.a.v); bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Mesajları ve yaşamı ile tüm insanlığa örnek olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)'in dünyayı teşriflerinin bin 448. yıldönümünü idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)'in doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah, onu bütün alemlere rahmet olarak göndermiştir. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek; huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı bir hayatı ve manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Bugünde Rasül-i Ekrem'in (s.a.s) rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Peygamberimizin doğumu ile insanlık karanlık bir devirden çıkarak aydınlığa kavuşmuştur. Peygamber Efendimiz şahsında birçok müspet vasfı ve insani değerleri toplamış ve insanlığa tebliğ ettiği İslam dininin nizamını sadelik, azim, feraset ve derin bir feragat içinde yaşamış ve örnek teşkil etmiştir. Peygamber Efendimiz bizlere; Rabbimize, kainata ve insanlara karşı görevlerimizi öğretti. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve hidayeti hatırlattı. Mümin olarak bizlere düşen onun izinden gitmeli ve bize tebliğ ettiği Kur'an-ı Kerim'i çok iyi anlamalı ve yaşamalıyız. Ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, dürüstlüğü, doğruluğu, merhameti ve yardımseverliği ile bütün insanlığa kucak açan Hazreti Peygamberimizin öğütlerine uymaya, onun yolundan gitmeye bugün geçmişten daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Hazreti Peygamberimiz öğütleri ve rehberliği ile asırlar sonrasına bile ışık tutmakta, yol göstermektedir. O'nun yolundan ve fikrinden habersiz olup, hırs ve güç tutkusuna yenik düşenler, bugün dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşına sebep olmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde, yarında insanlığın Hazreti Muhammed'in çağlar üstü önderliğine ve rehberliğine muhtaçlığı bakidir. Mevlid-i Şerifini idrak edeceğimiz Peygamber Efendimizi (s.a.v) bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan kandil dolayısıyla başta Vanlı hemşehrilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutluyor, Hazreti Adem'den başlayarak ilahi vahyi bizlere ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu Hatemü'l Enbiya'ya onun al ve ashabına, evlad-ü 'iyaline, ehl-i beytine salat ve selam ediyorum. Vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız, bütün insanlık için Mevlid Kandili'nin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulahat Arvas Milletvekili Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title