Haberler

Van Emniyeti'nden Provokatörlere Karşı Özel Silah

Van İl Emniyet Müdürlüğü, Toplumsal Olaylarda Kullanılan ve Tanesi Yaklaşık 2 Bin Dolara Mal Olan Fn303 Savunma Silahını, Düzenlediği Bir Törenle Tanıttı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylarda kullanılan ve tanesi yaklaşık 2 bin dolara mal olan FN303 savunma silahını, düzenlediği bir törenle tanıttı.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tanıtım törenine; İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Müdür Yardımcıları Önder Okşar, Mustafa Uçkan, Nail Aydın ve Muhammet Salih Beyazıt ile şube müdürleri katıldı. Belçika'da bulunan FN Henstal Firması tarafından üretilen ve 4 farklı modeldeki fişekleri sayesinde topluluk içerisinde bulunan provokatörleri işaretleyip etkisiz hale getiren FN3003 savunma tipi silahı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Başkomiseri Bülent Değişmen tarafından tanıtıldı.

Silahın eğitimini alan polisler, hedef olarak seçilen saç levha, tuğla, insan portresi ve teneke kutularına ateş etti. Etkili menzili 30 metre olan ancak 50 metreye kadar atış yapabilen silah ile gerçekleştirilen darbe atışta saç levha üzerinde büyük bir iz oluştu.

Açılan ateş sonrasında hedefleri inceleyen Kesmez, bu silahı ilk kullanan illerin başında Van Emniyet Müdürlüğü'nün geldiği belirtti. Dün akşam Van'a getirilen silahların yeni alındığını ancak Nevruz öncesinde getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Kesmez, toplu gösterilerin ancak Nevruz'da olabileceğini göz önünde bulundurdukları için bir an önce getirilmesini istediklerini anlattı. Silahı kullanmama temennisinde de bulunan Kesmez, "Bu silahlar Avrupa'da kullanılıyor ve ülkemizde de çevik kuvvetin kullanımına sunuldu. Göstericilerin dağıtımı sırasında ateşli silah kullanımından önce kullanılacak bir silah olacaktır. Bu silahın darbe etkili, biber gazı fişeği, pembe renkli işaretleme fişeği (yıkanabilir) ve sarı renkli işaretleme fişeği (kalıcı) gibi 4 değişik fişeği var. Burada gördüğünüz gibi amaç göstericiyi kesinlikle öldürmek değil, sadece etkisiz hale getirip yerine göre de işaretleyip bilahare de yakalamaktır. Bununla saldırganları etkisiz hale getirmek ve onları yakalamak amaçlanıyor.

Gördüğünüz gibi bu silahları Türkiye'de ilk kullanan illerden biriyiz. Bu, Avrupa'da da kullanılan modern bir silahtır. Araç, gereç ve personel sayısı açısından Van'ın güvenliğini sağlayabilecek yeterli sayıdayız. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Van huzur kentidir ve huzur kenti olmaya da devam edecektir. Ama kötü niyetliler varsa gördüğünüz gibi bizim de her türlü tedbirimizi vardır" dedi.

FN303 tipi savunma silahından beş tane getirdiklerini ifade eden Kesmez, bir başkomiser ve üç polis memurunun da silahın özel eğitimini gördüğünü kaydetti.

(ŞA-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title