Haberler

Van'dan Dönen Ekibe Teşekkür

Muş Valisi Ali Çınar, Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden ve çok sayıda vatandaşı enkaz altından kurtaran Muş ekibini kabul etti.

Muş Valisi Ali Çınar, Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden ve çok sayıda vatandaşı enkaz altından kurtaran Muş ekibini kabul etti.

Muş Valiliği toplantı salonunda, arama kurtarma faaliyetlerine katılan Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Servis, Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü ile Genç Birikim Derneği gönüllülerini kabul eden vali Ali Çınar, ekiplerin Van ve Erciş'te yaptıkları özverili çalışmalardan dolay teşekkür ederek, "hepiniz birer kahramansızı" dedi.

Van'daki depremin üzüntüsünün halen yaşandığını ifade eden Vali Ali Çınar,

"Van'da bizim de hissettiğimiz ama çok hasar almadığımız deprem yaşandı. Bu depremde 600'ü aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, 3 bine yakın vatandaşımız bu depremde yaralandı. Çok üzücü, buruk günler yaşadık. Bir şeyi de gördük ki, millet olmanın sevincini ve gururunu da yaşadık. Milletimiz ülkemizin dört bir yanından herkes Van'a, Erciş'e, depremin hasar verdiği belde ve köylere çok yoğun bir şekilde öncelikle arama kurtarma ekiplerimizle, daha sonra diğer yardım ekiplerimizle yardım ulaştırıldığını gördük"dedi.

Vali Çınar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler, enkaz altında canınızı hiçe sayarak insanları kurtardınız. Sizler birer kahramansınız. Bir can dahi kurtarsanız, bir insanın yaşama tekrar merhaba demesine vesile olsanız, bu çok değerli bir çalışmadır. Sizler onlarca, yüzlerce insanı kurtardınız. Günlerce uyumadınız, yoruldunuz, orada fedakarlığın en üstün seviyesini gösterdiniz. Bu deprem bir kez daha bize gösterdi ki milletimizin ne kadar birbiriyle kaynaşmış olduğunu, halkımızın ne kadar yardımsever olduğunu, tüm ülkemizden insanların oraya yardım için nasıl koştuğunu gördük. Bu yönüyle de gururluyuz. Bu milletin bir ferdi olmaktan kıvanç duymalıyız. Biz ülkemizin her bölgesinde yaşanan acılarda birlikte olabiliyorsak, sevinçleri birlikte paylaşabiliyorsak büyük bir milletiz."

AFAD Müdürü Abdurrahim Dayanan, Bingöl depreminde olduğu gibi Van depreminde de bölgeye ilk Muş ekibinin ulaştığını belirterek, Muş'taki kamu ve sivil toplum örgütlerindeki arama kurtarma ve ilkyardım ekipleri Van için seferber olduğunu ve ekiplerin enkaz altından çok sayıda yaralı çıkardıklarını söyledi.

Vali Çınar, ekipteki herkesi tek tek kutladıktan sonra toplu olarak resim çektirdi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title