Haberler

Van'da "Başörtüsüne Özgürlük" Eylemi

Van'da Bazı Sivil Toplum Örgütleri ile Sendikaların Oluşturduğu Van Hak ve Özgürlükler Platformu Üyeleri, "Başörtüsüne Özgürlük" Adlı 86. Basın Açıklamasını Gerçekleştirdi.

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu Van Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, "Başörtüsüne Özgürlük" adlı 86. basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına her hafta yapılan mutat açıklamayı okuyan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum- Der) Van Şube Başkanlığı üyesi Fuat Değer, zulüm olarak kabul edilen uygulamalardan vazgeçilmedikçe bu tavırlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Direniş kararlılıklarını gölgeleyecek bir pazarlığa girmeye hiç niyetlerinin olmadığını ifade eden Değer, ülkenin temel problemi olma özelliğini kaybetmeyen Kürt sorunu, başörtüsü, işsizlik, F tipi cezaevleri, ekonomik kriz ve değişmeyen emperyalist müdahaleler, kapatma davası ve Ergenekon kangreninin ağırlığını devam ettirdiğini söyledi. Değer, "Herkes için ahlaki ve insani temelli bir özgürlük ve serbestlik zemini için yapılacak her türlü doğru adımı da desteklediğimizi bildiriyoruz. Özellikle Ergenekon kuyrukluyıldızı ile bu ülkenin yakaladığı tarihi fırsatı kaçırmaması ve Şemdinli'de yaptığı kirli alışverişi burada tekrarlamaması ümidiyle hükümete bu konuda destek verdiğimizi de ifade etmek istiyoruz. Bununla birlikte başörtüsü, Kürt sorunu ve diğer acil sorunlar konusundaki her türlü ihlal/ihmal ve pısırıklığı da bağışlamayacağımızı tekrar ifade ederek, önümüzdeki günlerde sorunların değil adalet merkezli yarınların projesini üretme ümidiyle mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

(SER-MET-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title