Haberler

Van'da AB Eğitim ve Gençlik Proğramı'nın Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı Düzenleniyor

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı'nın Tanıtılması ve Yaygınlaştırılması Amacıyla Düzenlenecek 'Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları'nın Bir Ayağının da Van'da Yapılacağı Belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı'nın tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenecek 'Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları'nın bir ayağının da Van'da yapılacağı belirtildi.

Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 15 Nisan 2004 tarihinde imzalanan ve Bakanlar Kurulu'nca onaylanarak yürürlüğe giren 'Mutabakat Zaptı' ile, 27'si AB üyesi ve 3'ü Avrupa Serbest Ticaret Alanını (EFTA) oluşturan toplam 30 ülkenin programa tam katılım hakkını elde edildiği ifade edildi. Türkiye'nin, programlarından azami fayda sağlaması amacıyla yurt sathında tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli illerde yapılacak 'Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları'ndan birinin de 12-13 Haziran 2007 tarihleri arasında Van'da yapılacağı belirtilen açıklamada, öncelikli olarak Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars illerinden katılımcılar kabul edileceği kaydedildi.

Açıklamada, toplantıya, gençlik programı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen 15-30 yaş arasındaki gençler, gençlikle ilgili faaliyet yürüten dernekler, vakıflar sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının başvuruda bulunarak katılabileceği vurgulandı. Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı'na katılım sağlanmasında fayda sağlayacağı düşünüldüğünden, kamu kurum ve kuruluşlarındaki temsilcilerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı.

(ŞA-MET-Y)

09.06.2007 19:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title