Haberler

Uşak Üniversitesi'ndeki Rektör Ataması

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Geçtiğimiz Günlerde Uşak Üniversitesi Rektörü'nü Atamasından Sonra Rektör Seçilemeyen İki Aday Olan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ile Prof. Dr. Fikri Şenol, Atamayı Değerlendirdi. Rektör Adayı Fikri Şenol, Cumhurbaşkanı'nı Atama Nedeniyle Eleştirerek, "Atamayı Öğrenince Şok Oldum. Laik Demokratik İnsanların Seçilmemesini Doğru Bulmuyorum" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geçtiğimiz günlerde Uşak Üniversitesi Rektörü'nü atamasından sonra rektör seçilemeyen iki aday olan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ile Prof. Dr. Fikri Şenol, atamayı değerlendirdi. Rektör adayı Fikri Şenol, Cumhurbaşkanı'nı atama nedeniyle eleştirerek, "Atamayı öğrenince şok oldum. Laik demokratik insanların seçilmemesini doğru bulmuyorum" dedi.

Uşak Üniversitesi'ne yeni atanan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Şişman, dün akşam saatlerinde akademik personelle ilk toplantısını yapmış ve bu toplantıya rektör adayı olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Şenol katılmamıştı. Bu toplantının ardından görevinden istifa ettiği öğrenilen Fikri Şenol, ilginç açıklamalarda bulundu.

Yeni kurulan Uşak Üniversitesi'nde 17 Kasım 2006 tarihinde rektörlük için 60 öğretim üyesinin katıldığı bir ön seçim yapılmış ve bu seçimlerde Fikri Şenol, 7 aday arasında 24 oyla en fazla oy alan aday olmuştu. Rektörlük için en güçlü aday olarak bilinin ve ön seçimde en fazla oyu alan Fikri Şenol geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini rektör olarak atamamasına tepki gösterdi.

Atama kararından hemen sonra Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa ettiğini ifade eden Fikri Şenol, "Atamayı öğrenince şok oldum. Atamayla ilgili söylenecek bir şey yoktur. Laik demokratik ilkelere bağlı ve en fazla oy alan adayın seçilmemesini doğru bulmuyorum. Neden atanmadığımı bilemiyorum, hakkımda herhangi bir soruşturma da yok, herkes de kişiliğimi çok iyi biliyor. Üniversitemizde yapılan seçimlerden sonraki sürenin uzamasının sonuçları değiştirdiği görüşündeyim. Tüm

arkadaşlarım Ankara'da bu işler böyle yapılıyorsa mitinglerde biz boşuna konuşuyoruz görüşündeler" dedi.

Demokrasinin en başta oya bakması gerektiğini de ifade eden Prof. Dr. Fikri Şenol, "Demokrasi başta oya bakar. Hakkında soruşturma olan bir kişi ya da olumsuz yönleri olan bir kişinin atanmaması normaldir. Ama bunlar olmadığı halde ön seçimde alt sırada bulunan bir kişinin seçilmesini doğru bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na bu atama nedeniyle kırgın olmadığımı söylersem yalan olur. Ben sayın Cumhurbaşkanı'nın daha önce Afyon ve Manisa'da yaptığı hatalardan birini daha yaptığı görüşündeyim. Bu saatten

sonra Uşak Üniversitesi'nde kalmayı da düşünmüyorum. Dekanlık görevinden de ayrıldım" şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ise görevinden istifa ettiğini dile getirerek, "Rektörlük ataması Cumhurbaşkanı'nın tek başına kullandığı yetkilerden bir tanesidir. Bu konuda bizim bir şey söylememiz üslupsuzluk ve yakışıksızlık olur. Sayın Cumhurbaşkanı böyle karar vermiştir. Ben yeni rektörümüzün önünü açmak amacıyla görevimden istifa ettim"açıklamasında bulundu.

(KY-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title