Haberler

Ucuz fiyatlarıyla tanınan elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim konkordato ilan etti

Güncelleme:

Ucuz fiyatlarıyla tanınan ancak son dönemde satılan ürünleri müşterilerine teslim etmemesiyle gündem olan 20 yıllık elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim konkordato ilan etti.

Teknoloji perakendecisi olarak Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren İstanbul Bilişim, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Firma satın alınan ürünleri göndermeyerek yüzlerce kullanıcıyı mağdur etmişti.

MÜŞTERİLER PARALARINI GERİ ALAMADI

İstanbul Bilişim'den teknoloji ürünü satın alan yüzlerce kullanıcı ürünlerinin kendilerine gönderilmediği ve para iadesi de alamadıkları gerekçeleriyle uzun zamandır sosyal mecralarda şikayetlerini dile getiriyordu. Kullanıcıların bir çoğu bu şikayetleri savcılığa da taşıyarak firma hakkında işlem yapılmasını istedi. Ürünleri teslim edilmeyen müşteriler, firmadan paralarını geri istediler ancak alamadılar.

Uzun süredir stok sıkıntısı yaşadığı bilinen firma konkordato ilan ettiğini duyurdu. Koronavirüs nedeniyle tedarik sıkıntısına dikkat çekilen açıklamada, bazı kötü niyetli kişilerin sosyal medyada şirketin adına kötü propaganda yaptıklarına işaret edildi.

Ucuz fiyatlarıyla tanınan elektronik perakendecisi İstanbul Bilişim konkordato ilan etti

Şirketten yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye'yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Kovid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir.

"MÜŞTERİLERİMİZ GEREKSİZ PANİĞE SEV EDİLMİŞTİR"

Konuya vakıf olmayan, tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir paniğe sevk edilmişir. İcra vs. gibi süreçler kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi yitirmemize neden olunmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.

"KONKORDATO TALEBİMİZ UYGUN BULUNMUŞTUR"

Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri Türkiye Haberler

500

Yorumlar (185)

Ali ÖZDEMİR:

Stoğunuzda Bulunmayan ürünleri ederinden 25 aşağı satıp, hem millete ürün göndermeyip, hem ürünün ücret iadesini de 14 günlük süreçte yapmadınız, insanlar paralarının peşine düşünce de kötü niyetli mi oluyor? çok merak ediyorum, kötü niyetli kim acaba?

27
0
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Ayasofya ibadete acildi her sey cok güzel olacak... artik firmalar fabrikalar sirketler is yerleri kapanmayacak...asgari ücret 5 bin tl olacak...1 tl 6 dolar 7 Euro olacak...

19
8
yanıtYanıtla
meczup:

ALLAH'' INIZ KİTABINIZ PARA.

yanıt1
yanıt3
Yani:

Müzeyken de çok zengindik asgari ücret 7 bşn tl idi ab üyesiydik

yanıt1
yanıt2
AZ:

MECZUP sen para kulanmiyormusun, cok imanli oldugunaza eminmisin..?

yanıt2
yanıt2
Mehmet K.:

arkadaş samanı fazla kaçırmış. yine sap saman birbirine karıştırmış.

yanıt0
yanıt0
serkan:

Ecdadının cami olarak işletilmemesi halinde yaptığı bedduadan kurtulmanın ve bir kutsal mekanı egemenliğinizin sembolü olan bir mekanı asli statüsüne kavuşturmanın mutluluğunu, yaşamak yerine yobaz ideolojik bir yaklaşımla böyle güzel ve anlamlı bir günüde bile maddi konulara girmenize anlam veremedim. Bu tarz olaylarda olsun ideolojik değil milli bakmamız lazım. Yazıktır günahtır ayıptır verdiğimiz şehitlerden utanın edep edin ayrışmayın bölünmeyin bir olun artık yeter.

yanıt1
yanıt1
Dürbünlü:

Ekonomi çok güzel dünya bizi kıskanıyor Ayasofya da açıldı artık dünya batsa umurumda değil

6
18
yanıtYanıtla
BETER OLUN:

BATSADA KURTULSAK. MADEM TEDARİK ZİNCİRİNDE SIKINTI VAR NEDEN HALA SİPARİŞ ALMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ 20 GÜN GEÇTİ SİPARİŞ KARGOYA VERİLMEDİ. ARADAN 10 GÜN DAHA GEÇTİ 1 HALA YOK PARA İADESİ İSTEDİM KULLANICI SÖZLEŞMESİNDE BELİRTİLEN 10 İŞ GÜNÜNDE PARA İADESİ MADDESİNİ İHLAL EDEREK TAM 60 GÜN SONRA YATRIDINIZ. ÜSTELİK KORONA VARKEN YANİ PARAYA EN ÇOK İHTİYACIM OLDUĞU ZAMANA. MÜŞTERİ HİZMETLERİNE ULAŞAN ZATEN CENNETLİK KİMSE TELEFONLARA BAKMIYOR. DAHA BİRDE TÜKETİCİYİ SUŞLUYORLAR İCRA TAKİBİ İÇİN

22
2
yanıtYanıtla
Fatih:

Millete ürün varmış gibi paralarına el koy. Sonra para yatıran kişi senin ne cacık olduğunu anlatınca kötü niyetli kişiler olsun. Siz dolandırıcı ve sahtekarsiniz. İnşallah daha beter olursunuz..

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 185 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title