Haberler

Urfaspor, Hakemlerden Yana Dertli

Güncelleme:

Şanlıurfaspor yönetimi, Giresunspor maçında iki mutlak penaltıyı görmemezlikten gelen karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban için hukuki süreç başlatıyor.

Şanlıurfa spor yönetimi, Adana Demir spor maçı hakemi Süleyman Abay'ın ardından verdiği kararlar ile futbol camiasında eleştirilerin hedefi olan hakem Deniz Çoban'a tepki gösterdi.

Zehir zemberek sözlerine yükseldiği Şanlıurfa spor'da yönetim adına açıklamayı yapan Futbol Şube Sorumlusu Nihat Kırmızı "Türk futboluna zarar veren bu sözde hakem ve spor adamlarını Türk futbolundan temizleyene kadar hukiki zeminde yapılması gereken her şeyi yapacağız. Şanlıurfaspor'un hakkını bu insanlara yedirmeyeceğiz" dedi.

'HAKEMLER BU BÖLGEYE ÖN YARGILI YAKLAŞIYOR'

Kırmızı, "Bizim futbolu güzelleştirmek adına yaptıklarımızın karşılığını hakemler tamamen aleyhimize haksız kararlarla veriyor ve bizim güzelleştirmeye çalıştığımız futbolu çirkinleştiriyor. Süleyman Abay ve Deniz Çoban gibi gelen hakemlerin bazılarının bölgeye önyargılı olduğunu bu durumda bizlere düşündürüyor. Buradan soruyoruz 'Maçın 4. hakemi bile teknik direktörümüz Cihat Arslan'a 'pozisyon penaltıydı' demişken 4. hakem bu pozisyonda neden hakemi uyarmadı'. Deniz Çoban kimden korktu da gözünün önündeki çok net iki pozisyonda düdüğünü çalamadı. Deniz Çoban gibiler önce Allah'tan korkmalıdır. Allah'tan başka kimseden korkulmaz. Allah'ın adaleti de ülkemizin kanunlarındaki hukuki adalette er geç tecelli edecektir. Biz kendi sahamızda da deplasmanlarda da birçok galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik aldık. Futbol kuralları içerisinde hakem hatasıyla bile olsa kalan tüm maçlarımızı kaybetsek bile sesimiz kesinlikle çıkmazdı. Pozisyonları incelediğimizde daha öncede kulağımıza gelen fakat şimdiye kadar itibar etmediğimiz pis kokulu duyumların üzerine gideceklerini ulaşmaya çalıştığınız delillerin somutlaşmasıyla da yasal süreci başlatacağız" diye konuştu.

'DENİZ ÇOBAN MAÇI KATLETMİŞTİR'

Şanlıurfaspor'un hiçbir zaman sahipsiz olmadığını ve bölge halkının haksızlığa karşı göstereceği tepkiyi fazlasıyla hakemlerin hissedeceğini de sözlerine ekleyen Kırmızı sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Şanlıurfa bu ülkenin en güzide illerindendir ve Türk futbolunun parlayan yıldızıdır. Şanlıurfa insanı ülkesine de şehrine de Türk futboluna da herkesten fazla sahip çıkar. Türk futbolu artık bölgelerle şivelerle dalga geçen zihniyetten kurtulup ülke futbolunun üst seviyeye gelmesi için hizmet edecek temiz insanlarla çalışmaya başlaması gerekmektedir. Biz kulüp olarak taraftarımızı rakibimizin şehre gelmesinden itibaren göstermiş olduğu centilmence davranışlarını ve 90 dakika boyunca en ufak bir olay çıkarmadan takımını desteklemesinden dolayı tebrik ediyoruz. Şanlıurfaspor Kulübü ve taraftarı bundan sonrada rakip takımları en iyi şekilde misafir edecek ve hiçbir olaya müsaade etmeden galibiyet, mağlubiyet veya beraberlikle uğurlayacaktır. Ama herkes bilsin ki Şanlıurfaspor'un hakkını bundan sonra kimse gasp edemeyecektir. Federasyonumuzla beraber futbola hizmet etmek için uyumlu bir duruş sergilediğimizi, elimizden geleni yaptığımızı ve bundan sonrada daha fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu başta futbol federasyonu başkanınız sayın Yıldırım Demirören olmak üzere tüm yöneticiler bilmektedir. MHK bu konuda gerekeni yapmalıdır. Bu konular MHK başkanlarının istifalarıyla, kaçmalarıyla, çözülemez. Doğru işler yaparak her kulübün sesini dikkate alarak haksızlıkların üzerine gidilerek çözülebilir. Bu hakemleri görünce yeni MHK başkanı Sayın Namoğlunun işinin tahminimizden de zor olduğunu görmekle beraber bu işin üstesinden geleceğine inancınız tamdır. Adana Demirspor ve Giresun maçlarıyla ilgili şimdiye kadar itibar etmediğimiz bazı duyumlar aldık ve bunun üzerine gideceğiz. Biz Şanlıurfaspor Kulübü olarak temiz bir futbol istediğimizi ve Deniz Çoban gibi art niyetli hakemleri artık maçlarda görmek istemediğimizi kamuoyuna bildiririz."

URFASPOR, DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, Giresunspor maçındaki saha olayları ve 'çirkin ve kötü tezahüratı' iddiaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

TFF, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Şanlıurfaspor Kulübü'nün, 20.12.2014 tarihinde oynanan Şanlıurfaspor-Giresunspor PTT 1. Lig müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

'HİÇ BİR KÜFÜR SARFEDİLMEDİ'

TFF'nin kararına son derece tepkili olduklarını söyleyen Kırmızı son olarak "Giresunspor ve diğer tüm rakip takımlara gösterdiğimiz misafirperverliği tüm Türkiye taktir ederken şimdiye kadar mağlup olduğumuz maçlarda dahil hiç bir maçımız da rakip aleyhine en küçük bir küfür veya saldırı yaşanmamıştır" diyerek açıklamasını bitirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Adana Demirspor Şanlıurfaspor Giresunspor Deniz Çoban Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title