Haberler

Ünlü Ekonomist Uyardı: ABD Ekonomisi İflas Etmek Üzere

Güncelleme:

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater'ın yöneticisi Ray Dalio, ABD ekonomisinin iflas riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater'ın yöneticisi Ray Dalio'dan ABD ekonomisine dair yeni bir uyarı geldi. Dalio'ya göre ABD ekonomisi balon yapmak üzere ve 2020'den önce resesyona girme ihtimali yüzde 70.

"BALON ÖNCESİ BİR AŞAMADA"

150 milyar dolarlık hedge fonun direksiyonundaki isim, "Balon evresine girebilecek balon öncesi bir aşamada olabiliriz. ABD ekonomisinin balona ulaşması çok zaman almayacak ve sonra da iflas fazına geçilecek. Bir sonraki başkanlık seçimlerinden önce resesyon ihtimali de nispeten yüksek, belki de bu oran yüzde 70'te." dedi.

Dalio, yaklaşık bir yıl önce hedge fonun günlük operasyonlarından çekilse de görüşleri Wall Street'te önemli etki yapıyor.

Dalio, ABD'de olası bir resesyonun halkı birbirine düşürebileceğinden de endişe ediyor.

FED ÜYESİ DE UYARDI

Diğer yandan Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da Fed'in son vergi indirimleri ile birlikte hızlanması beklenen ekonomik büyümeye yanıt olarak faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Fed'in yavaş yavaş ve sabırlı şekilde federal fon faiz oranlarını 2018'de artırmaya devam etmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuşan Kaplan, "Tarih, ekonomik konjonktürün bu aşamasında Fed'in gevşek para politikasını sona erdirmek için çok uçun süre beklemesinin aşırılıkların ve dengesizliklerin oluşmaya başlamasına yol açacağına işaret ediyor" dedi.

Bu yıl FOMC'de oy verme hakkı bulunmayan Kaplan, yaptığı açımlamada faiz artırımlarında eğrinin gerisinde kalınmasının bir resesyonu daha olası hale getireceğini de savundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title