Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın Almanya Ziyareti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere Gittiği Almanya'da Meslektaşı Wolfgang Tiefensee ile Bir Araya Geldi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya'da meslektaşı Wolfgang Tiefensee ile bir araya geldi.

Bakan Yıldırım'a temaslarında aralarında Müsteşar Yardımcısı V. Suat Hayi Eke ve Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın ve Almanya'nın Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçilik'in de bulunduğu bir heyet eşlik etti. Görüşmede, Almanya ve Türkiye arasında ulaşım alanında yapılabileceklerin ele alındığı öğrenilirken, görüşmenin ardından ikili basına açıklamalarda bulundu. Federal Almanya Ulaştırma Bakanı Tiefensee, "Sayın Yıldırım'la son derece verimli bir iş görüşmesi yaptık ve trafik sorunlarını ele aldık. Görüşmemizde Türkiye'deki ulaşım projesini ortak yürütebilme konusunu da ele aldık. Bu noktada Alman firmalar önemli roller üstlenebilir. Alman otoyollarındaki ücret sistemini Maut'un Türkiye'ye yerleştirilmesine ilgi duyulup duyulmadığını gözden geçirdik. Sayın bakanla görüşmeleri bu yıl içerisinde tekrarlama konusunda ise mutabakata vardık. Ayrıca Marmara projesi ve Lufthansa hava taşımacılığında yeni bir düzenlemeye gidilmesini konuştuk" dedi.

Bakan Yıldırım ise Almanya'nın kullandığı karayollarında tüm araçları uydu sistemiyle takip etme sistemine ilgi duyduklarını belirterek, "Almanya Türkiye arasında taşmacılıkla ilgili çok önemli konuları, önemli işbirliği projelerini enine boyuna müzakere etme imkanı bulduk. Gelişen ilişkilerimize paralel olarak taşımacılık alanında da işbirliğinin artması konusunda fikir birliği içindeyiz. Görüşmemizde, bu işbirliğini kısıtlayıcı her türlü engelin ortadan kaldırılması yönünde gayret göstereceğimizi ifade ettik. Her zaman söylediğimiz bir şey var; Avrupa Birliği (AB) içerisinde Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı Almanya'dır. Bu bakımdan Almanya ile Türkiye arasında taşımacılık, birinci derecede önemi bir sektördür. Sektörün sorunlarını çözmek ve ilişkilerimizin seyrini daha da hızlandırmak tabii ki her iki bakanlığın da öncelikleri arasındadır" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Almanya ve Türkiye'de bazen ortaya çıkan kısa vadeli sorunları tabii ki çözeceğiz; fakat asıl üzerinde yoğunlaştığımız konu ortak projelerdir. Karayollarındaki tüm araçları uydu aracılığıyla takip etmek ve yolların daha etkin verimli kullanılmasını sağlamak için geliştirdikleri sisteme ilgi duyuyoruz. Bununla ilgili bilgi aldık. Aynı şekilde Türkiye'de araçların fenni muayenesiyle ilgili 200 kadar istasyonun kurulması da Türk ve Alman ortaklığıyla oluşturulan bir konsorsiyum aracılığıyla yapılacak. Bütün bunlar ilişkilerimizin kara taşımacılığından hava taşımacılığına ve demir yollarına varıncaya kadar stratejik bir ortaklığa dönüştüğünün en güzel göstergeleri" diye konuştu.

(SE-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title