Haberler

Türkiye-yunanistan Doğalgaz Boru Hattı'nın Kalan Kısmı İçin 9 Firma Yeterlilik Dosyası Verdi

Türkiye-yunanistan Doğalgaz Boru Hattı'nın İnşaatını Yapan Sutek-bayındır Ortak Girişim Grubu'nun (Ogg) İflas Etmesi Üzerine, Sözleşmesinin Feshedilmesinin Ardından, Botaş Bugün 'Türkiye-yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Faz-1 (Kalan Kısım) Yapım İşinin Tamamlatılması' İhalesi İçin Yeterlilik Dosyalarını Aldı.

Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı'nın inşaatını yapan Sutek-Bayındır Ortak Girişim Grubu'nun (OGG) iflas etmesi üzerine, sözleşmesinin feshedilmesinin ardından, BOTAŞ bugün 'Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Faz-1 (Kalan Kısım) Yapım İşinin Tamamlatılması' ihalesi için yeterlilik dosyalarını aldı.

BOTAŞ İhale Komisyonu dosyaları değerlendirmesinin ardından en kısa zamanda ihalenin sonuçlandırılması bekleniyor. Türkiye'nin ihtiyaç fazlası doğalgazını Yunanistan'a taşıyacak olan ve 1 Kasım 2006 tarihinde 'altın kaynak' (iki ülkenin boru hatlarının birleştirilmesi) yapılarak devreye alınması öngörülen hattın Türkiye tarafındaki kara geçişini yapan Sutek-Bayındır OGG'nin mali krize girmesi ve işi bırakması üzerine, BOTAŞ 'Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Faz-1 (Kalan Kısım) Yapım İşinin Tamamlatılması' ihalesi için yeni bir ihale süreci başlatmıştı. 17 Ocak 2007 tarihinde söz konusu ihale için 9 firma fiyat tekliflerini vermişti. En düşük teklifi ise 7 milyon 169 bin dolarla Metin Yılmaz İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. vermişti. BOTAŞ ile Yunanistan ulusal gaz şirketi DEPA arasında 2003 yılında imzalanan anlaşma ile yapımı öngörülen doğalgaz boru hattının 17 kilometrelik Çanakkale boğaz geçişi Peker-Öztaş OGG tarafından bitirilmişti. 193 kilometrelik kara geçişinin ise yüzde 75'i Sutek-Bayındır OGG tarafından bitirilmiş, ancak Sutek-Bayındır OGG'nin mali krize girerek işi bırakması üzerine söz konusu OGG'nin sözleşmesi feshedilerek, teminat mektubu irad kaydedilmişti. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye için prestij proje olarak nitelendirdiği projeyi bir an önce bitirmek isteyen BOTAŞ ise geriye kalan yüzde 25'lik iş için bugün ihaleye başvuran firmaların yeterlilik dosyalarını aldı. İhale kapsamında bugün, Öztaş İnş. İnş. Mal. Tic. A.Ş., Metin Yılmaz İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., İndet İnş. Dek. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şti., Fernas İnş. Ltd. Şti., Peker İnş. Tic. ve San. A.Ş., Türkerler İnş. Tur. Mad. Enr. Ürt. Tic. ve San. A.Ş., Atilla Doğan İnş., ve Tes. A.Ş., Günsayıl İnş. Tic. ve San. Ltd. Şti., Limak İnş. A.Ş. olmak üzere 9 firma yeterlilik dosyalarını verdi. BOTAŞ İhale Komisyonu dosyaları değerlendirmesinin ardından en kısa zamanda ihalenin sonuçlandırılması bekleniyor.

(MÜG-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title