Haberler

Türkiye-Rusya Maçına Doğru

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Uluslararası standartlardaki sahamızda yapacağımız bu müsabakanın güzel bir atmosferde geçeceğini ümit ediyoruz." dedi.

Yavuz, Türkiye ile Rusya A milli futbol takımları arasında yarın oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçı öncesi Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda incelemelerde bulunarak, federasyon yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yavuz, Trabzon'da yarın akşam oynanacak karşılaşmaya dikkati çekti.

Trabzon'da, UEFA standartlarına göre Türkiye Futbol Federasyonunun da ev sahipliğinde bir müsabakanın oynanacağını belirten Yavuz, "Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde ilk milli maçımız olacak. Bu yönüyle de önem arz ediyor. Trabzon yerelinde kamu, özel sektör, sivil toplum, bütün Trabzon halkı olarak buna odaklanmış bulunmaktayız. Federasyon yetkililerimiz günler öncesinden geldiler, hazırlıklarını yaptılar, UEFA yetkilileriyle çok güzel bir organizasyon var. Tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar ele alındı, bakıldı ve şu an itibariyle maça hazırız." diye konuştu.

Yavuz, seyircinin ilgisinin de çok fazla olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"41 bin kapasitemiz var. Stadın dolacağına artık eminiz. Bu konuda Trabzon ve çevre illerimizden çok yoğun bir talep olduğunu arkadaşlarımız ifade ediyorlar. Uluslararası standartlarda sahamızda yapacağımız bu müsabakanın güzel bir atmosferde geçeceğini ümit ediyoruz."

Gerekli çalışmaların tüm detaylarına kadar yapıldığını işaret eden Yavuz, şunları aktardı:

"En ufak bir sorunumuz, sıkıntımız yok. İki takım da Trabzon'a geldi. Onlar kendi çalışmalarını yapıyor, programlarını uyguluyorlar. Biz de arkadaşlarımızla son tedbirleri gözden geçiriyoruz. Şu an itibariyle Trabzon, Türkiye'miz uluslararası standartlardaki bu maçımıza hazır."

Yavuz, karşılaşmayı izlemeye misafir takım taraftarlarının da geleceğini belirterek, "Sayı olarak net değil ama misafir takım taraftarlarımıza da yer ayrıldı. Arkadaşlarımız onunla ilgili de gerekli çalışmayı yaptı." ifadelerini kullandı.

"Kırmızı-beyaz milli takım ruhuyla muazzam bir müsabaka gerçekleşecek"

Bir gazetecinin, "Taraftarlara mesajının var mı?" sorusu üzerine ise Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon, spor şehri ve her yönüyle futbola aşık bir şehir. Trabzon'umuz bu konuda kendini ispatlamış bir şehir. Uluslararası standartta bir müsabaka olacak. Tabii kriterler farklı. Uluslararası standartlarda kriterler var, UEFA kriterleri var. Bu konuda seyircimizin ön görülen şartlara ve kurallara uyacağını biliyoruz. Vaktinde gelmelerinde fayda var. Karşılaşma 21.45'te başlayacak. Olabildiğince vakitli gelmeleri durumunda hem gelişte sıkıntı olmayacak hem de yerleşimde sıkıntı olmayacak. Bu konuda da arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar. Yönlendirmeler yapacaklar, Federasyon tarafından bayraklarımız dağıtılacak. Sanıyorum yağmurluk şeklinde birtakım hediyeler planlamışlar. Kırmızı-beyaz milli takım ruhuyla muazzam bir hazırlık ve müsabaka gerçekleşecek. Başarılı olacağını ümit ediyoruz."

Yavuz, büyük maçların çıkışında yaşanan trafik sorununa da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Stadımızın bulunduğu yer itibariyle, Akyazı tünellerimizin de devreye girmesine rağmen, kavşaklarda maç bitiminde ani bir yüklenme oluyor. Biraz sabır istiyoruz. Trafik güvenliğini sağlayacak arkadaşlarımız tam manasıyla tedbir alıyorlar ama sayı çok fazla oluyor. 10-15 bine yakın aracın bir anda yüklendiğini düşünün. Sabır gerektiriyor. Bu konuda farklı çözüm yollarını üretme konusunda ilgili kurumlarımız da çalışıyorlar. Her geçen zaman dilimi içinde biraz daha rahatlama oluyor. Bu konuda da seyircilerimize teşekkür ediyorum."

Vali Yavuz'a İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Birdal Öztürk ile diğer ilgililer eşlik etti.

Yavuz ve beraberindekiler daha sonra TFF Trabzon Şubesi tarafından kentteki bir otelde düzenlenen yemekte, TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski futbolcular ve spor camiasından çok sayıda isimle bir araya geldi.

Programın anısına TFF Başkan Vekili Dürüst, Vali Yavuz, bordo-mavili kulübün asbaşkanı Hacısalihoğlu, belediye başkanları Gümrükçüoğlu ve Genç'e üzerilerinde isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı milli takım formalarını takdim etti.

Kaynak: AA / Spor

Yücel Yavuz Türkiye Trabzon Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title