Haberler

Türkiye'nin İlk Çocuk Müzesi Karşıyaka'da Açıldı.

Türkiye'nin ilk çocuk müzesi Karşıyaka'da açıldı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: "Çocuklarımız bilimden, sanattan, kültürden faydalanarak yaşayacak.

Türkiye'nin ilk çocuk müzesi Karşıyaka'da açıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar :

"Çocuklarımız bilimden, sanattan, kültürden faydalanarak yaşayacak. Bu alan sadece Karşıyakamızın değil, İzmirimizin, Ege Bölgesi'nim tüm çocuklarına hizmet edecek"

İZMİR - Alanında Türkiye'nin ilk ve dünyanın en kapsamlı projesi olan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü' Karşıyaka halkının yoğun ilgisiyle açıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Göreve geldiğim gün, 'Bu kenti çocuklarla yöneteceğim' demiştim. Onlarla yönetmeye devam ediyorum. Bana onur verici bir görev verdiniz, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyorum. Attığımız her adım, gerçekleştirdiğimiz her hizmet ulusal ve uluslararası alanda ödüllendiriliyor, Karşıyaka farklılığı diye adımızdan söz ettiriyorsak, bu Atatürk'ün bilinci olmamızdandır" diye konuştu.

Türkiye'de ilk ve tek

Alanında Türkiye'de ilk ve tek olmakla beraber bir ilçe belediyesinin koşul ve olanaklarıyla yapılan büyük bir eser olduğunu vurgulayan Akpınar, alanı rant alanı değil çocuklara ayırdıklarını söyledi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu bölgede apartmanlar değil parklar evrensel müzeler yaptım. Hemen çevresinde anaokulu, bilim müzesi, sağlıklı yaşam merkezi, beş adım ötesinde fotoğraf müzesi ve daha birçoğu. Hemen yanında arenalar. Arena kültürümüzde yok, hep birlikte karar verdik. Arena ismini Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ile birleştirdik" dedi.

Hem eğlenecek hem öğrenecekler

Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nün sadece bir park olmadığına işaret eden Başkan Akpınar, "Bu alanda yardımcı doçentliğini tamamlamış arkeolog arkadaşlarımız, tiyatro eğitmeni, fizik ve kimya öğretmeni var. Çocuklarımız bu alana girdiği gibi çıkmayacak, aynı zamanda çok şey öğrenecek. Türkiye Cumhuriyeti kan üzerine değil kültür üzerine kurulan bir cumhuriyet. İşte o çocuklarımız da bilimden, sanattan, kültürden faydalanarak yaşayacak. Bu alan sadece Karşıyakamızın değil, İzmirimizin, Ege Bölgesi'nim tüm çocuklarına hizmet edecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan mesaj

CHp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışa meclisteki tezkere görüşmeleri sebebiyle katılamadığını belirten Akpınar, " Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştük. Bana 'Çocukların gözlerinin içine baktığımız zaman Mustafa Kemal Atatürkü görüyorum, onların hepsini kucaklıyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

"Bu alanları halka açacağım"

Ayağında ayakkabısı olmayan her çocuğun hakkının savunucusu olduğunun altını çizen Akpınar, "Eğer rızkını ve haklarını savunamazsam gelin yakamdan tutun ve hesap sorun. Ben mezara kadar o ayağında ayakkabı olmayan her çocuğun rızkının savunucusu olacağım. Bu alanları ranta değil halka açacağım. Bu alanları geleceğe miras bırakacağım ve her biri onur madalyası olacak" dedi.

Milli ve insani görev

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise şunları söyledi:

"En pahalı ama en verimli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu anlamda çocuklarımıza ne yapılsa azdır. Yarınlarımızın çok daha güvenli, umutlu olabilmesi adına bugün için çocuk tabir edilen bu küçük insanlara yapılacak her türlü şey milli ve insani görevdir. Modern ve gelişmiş ülkelerde çocuklar, teorik eğitim yanında pratik eğitim yaptırılmak sureyiyle iyi bir yurttaş, insan olmanın her türlü çalışmasına muhattap edilmektedir. Temenni ederim ki bu evrensel çocuk müzesi, İzmirimize, bölgemize hayırlı olur ve hayırlı insanlar yetişmesine vesile olur."

Renkli etkinlikler

Konuşmaların ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış kurdelesini akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte kesti.

Açılışta çocuklara yönelik renkli etkinlikler gerçekleştirilirken, Doğukan Manço da DJ performansı ile çocukların en sevdiği şarkıları seslendirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Ege Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title