Haberler

Türkiye'nin en yüksek gövdeli barajının gövdesinin tamamlanmasına 40 metre kaldı

Güncelleme:

Tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 235 metreye ulaşırken, gövdesinin tamamlanmasına 40 metre kaldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerindeinşa edilen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) Projesi gövde yüksekli 235 metreye ulaştı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralı (HES) Projesi'nde baraj gövde betonu dökülmesi çalışmalarının hız kesmeden devam ediyor. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü son verileri ve görüntüleri paylaştı. Tamamlandığında ülkemizin en yüksek barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı'nda gövde 235 metre yüksekliğe ulaşıldı.

Türkiye'nin en yüksek gövdeli barajının gövdesinin tamamlanmasına 40 metre kaldı

YILLIK 1,88 MİLYAR KWH ENERJİ ÜRETECEK

Dökülen gövde beton miktarı ise 3 milyon 592 bin metreküp seviyeye ulaştı. Yusufeli Barajı tamamlandığında temelden yüksekliği 275 metre olması planlanırken, çift eğrili beton kemer kategorisinde ülkemizin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak. Yusufeli Barajı, tesisin kurulu gücü 558 MW olup; yıllık enerji üretimi 1 milyar 888 milyon kWh/yıl' olarak gerçekleşecek.

Türkiye'nin en yüksek gövdeli barajının gövdesinin tamamlanmasına 40 metre kaldı

600 BİN KİŞİNİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Yusufeli Barajı, 275 metre gövde yüksekliğiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşacak. Baraj gövdesinde kullanılacak 4 milyon metreküp beton, Artvin'den Edirne'ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılmasını sağlayacak kapasiteye sahip bulunuyor. Projeyle üretilen enerji sayesinde yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yusufeli Türkiye Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Sumsuklu:

Euro nün 15 lira olmasına 40 metre, doların 10 lira olmasına 2 metre kaldı. Hep şu dış güçler yok mu bizi kıskañıyorlar.

42
1
yanıtYanıtla
Hahahah:

Gene beton 4 milyon metreküp. Fransız firma zengin oldu çimentodan. Doların 10 lira olmasına 40 metre kaldı.

33
2
yanıtYanıtla
Dağbağ:

Maalesef bu Santrali Çinli işçiler yapıyormuş bize kredi olarak.

15
0
yanıtYanıtla
MST:

Ulan bu barajın temeli tee 1997 de Süleyman DEMİREL tarafından atıldı ve 2000 yılların başlarında bitecekti!. . Yıl olmuş 2021 hala bitecek! Bir de senede bir ısıtıp ısıtıp yeni gibi haber yapılması yok mu?! Gazeteciysenin bu işin neden bu kadar uzadığını sorgularsınız!

9
3
yanıtYanıtla
Atma kazım:

Temel atma tarihi 26.02.2013

yanıt0
yanıt0
ARTVİNLİ:

Senin bahsettiğin borçka ve deriner barajlarının temelini Süleyman Demirel zamanında temelleri atılmıştır. Yusufeli barajı 2013 yılında Tayyib Erdoğan tarafından temeli atıldı 6 yıl oldu sadece baraj değil yeni ilçe yerleşim yeri ile birlikte yapımı devam etmektedir

yanıt0
yanıt0
Hasan Akdemir (Kafa Tohtoru ):

Hele bir bitseydi de haber olsaydı ne güzel olurdu.

7
0
yanıtYanıtla
Biraz sabır lütfen:

Döviz 20 TL olsun. Biter.

yanıt10
yanıt0
Yahya:

Beton yığını, başka bir şey değil.

6
0
yanıtYanıtla
Kahya:

Kafan da öyle

yanıt1
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title