Haberler

Türkiye, Mastercard'ın 'Yenilik Merkezi' Adayları Arasına Girdi

Ödeme Sistemleri Şirketi Mastercard'ın Global Pazarlar Başkanı Walt Macnee, "Türkiye'deki Güzel Uygulamalardan İyi Sonuçlar Alınmaya Devam Edilirse, Yeni İnovasyon Merkezi Listemizde Türkiye Kesinlikle Yer Alır" Dedi.

Ödeme sistemleri şirketi Mastercard’ın Global Pazarlar Başkanı Walt Macnee, "Türkiye’deki güzel uygulamalardan iyi sonuçlar alınmaya devam edilirse, yeni inovasyon merkezi listemizde Türkiye kesinlikle yer alır" dedi.

DÜNYANIN önde gelen ödeme sistemlerinden Mastercard, teknolojik gelişmeler ve uygulamalar açısından mükemmellik merkezi olarak gördüğü Türkiye’ye, yaratıcı uygulamaların bu şekilde devam etmesi durumunda inovasyon (değer yaratan yenilik) merkezlerinden birini kaydırmayı planlıyor. Türkiye, temassız, mobil ödeme ve şifreli ödeme çip&pin’de dünyadaki örnek ülkeler arasında yer alıyor. Mastercard Global Pazarlar Başkanı Walt Macnee, Türkiye’nin dünyada paypass (ödegeç) sistemlerinde lider olduğunu ve Türkiye’yi kartlı ödeme sistemlerinde teknoloji ve inovasyonda mükemmeliyet merkezi olarak gördüklerini söyledi. Mastercard’ın dünyada birkaç inovasyon merkezi bulunduğunu aktaran Macnee, "Türkiye’deki güzel uygulamalardan iyi sonuçlar alınmaya devam edilirse, Türkiye yeni inovasyon merkezi listemizde kesinlikle olmalı" dedi.

Bankalar etkilenmedi

Walt Macnee, Mastercard’ın Türkiye pazarından memnun olduğunu da dile getirerek, Türkiye’nin son dönemde dünyayı etkisi altına alan mortgage krizinden de çok fazla etkilenmediğini, Türk bankaların çok sağlıklı göründüğünü vurguladı. Macnee, Türk bankalarının bankacılık konularındaki krizlerden kendilerini sakındıklarını, sağlıklarını ve yaratıcılıklarını da devam ettirdiklerinin altını çizdi. Macnee, son dönemde enflasyonist etkilerden kurtulan ve ekonomisi büyüyen Türkiye’nin kredi kartları açısından heyecan verici bir pazar olduğuna da vurgu yaparak, istikrarlı ekonomisi bulunan Türkiye’de önemli büyüme beklentileri bulunduğunu kaydetti. Macnee, yeni görevinde Mastercard’ın ülkeleri anlamasını sağlamaya çalışacaklarını ve ülkelere özel en iyi fikirleri uygulayacaklarını aktardı.

Chip&pin’de lider

Türkiye’nin kredi kartlarında Avrupa’nın bir parçası olduğuna ve Avrupalı ülkelerle bir sürü benzerlik gösterdiğine de işaret eden Macnee, Türkiye’de kredi kartının geniş kabul gördüğünün çip&pin ve paypass uygulamasının çok iyi uygulandığının altını çizdi. Macnee, "Türkiye’de 40 milyona yakın kredi kartı var. Nüfusa göre penetrasyon iyi. Çip&pin, bir önceki teknolojiye göre daha güvenli. Bu uygulamaya, yeni fikir ve uygulamalar da eklenebilir. Türkiye, chip&pin’de küresel anlamda liderlik gösterdi. Temassız kartların da faydası var, büyümeye katkıları da bulunuyor" diye konuştu.

Retina ve parmak izinden tanıma geliştiriliyor

ÖDEME sistemleri kuruluşu Mastercard, sektördeki en önemli sorunlardan biri olan sahtekarlıkla mücadelede yeni sistemler üzerinde çalışıyor. Şirketin, göz retinası ve parmak izinden kimlik tanıma gibi sistemler üzerindeki çalışmaları sürüyor. Mastercard Global Pazarlar Başkanı Walt Macnee, sahtekarlıkla mücadele için yeni teknolojiler üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Güvenlik konularında yeni stratejiler üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de bu konuda ciddi bir sorun yok. Suç oranları dünya standartlarının altında. Göz retinasından, parmak izinden kimlik tanıma gibi yeni teknolojiler var. Bunlar şu anda da kullanılabilir durumda ama pratik değiller. Ama suç oranlarının çok artması durumunda hemen uygulamaya alınabilirler."

Cep telefonu ile ödeme çok pratik

ÖDEME sistemlerindeki yeni trendler hakkında da bilgi veren Walt Macnee, artık Türk kullanıcıları da dahil olmak üzere insanların çoğunun internette daha fazla zaman harcamaya başladığını anımsatarak, şöyle dedi: "İnternette kullanım ve güvenlikle ilgili yeni çalışmalar var. Cep telefonlarıyla ödeme sistemleri de son dönemde gelişme gösteren alanlar. Türkiye’de çok sevilen cep telefonları yeni ödeme araçları ve bunların kullanımı da pratik. Şu anda uygulamada birçok örneği var."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title