Haberler

Türkiye, Dünyanın En İyisi Olabilir"

Dünya Kyokushin Federasyonu Genel Sekreteri Andrzej Drewniak, "Bu sporda Türkiye, dünyanın en iyisi olabilir.

AHMET ÖZLER - Dünya Kyokushin Federasyonu Genel Sekreteri Andrzej Drewniak, "Bu sporda Türkiye, dünyanın en iyisi olabilir." dedi.

Drewniak, bir şampiyona için geldiği Karabük'te AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonlarının kurulmasıyla kısa sürede 120 ülkeye yayıldıklarını söyledi.

Bu spora ilk başta Japonların çok ilgili olduğunu ancak daha sonra Avrupa ve Rusya'nın da kendini geliştirdiğini anlatan Drewniak, "Zaman içinde uluslararası organizasyonlar kuruldu. Karatenin çok renkli bir spor olduğunu düşünüyorum. Çok çeşitleri var. Farklı farklı dalları tek bir çatı altında birleştirmenin vakti geldi." diye konuştu.

Ortadoğu ve Asya'dan 13 ülkenin Karabük'te uluslararası bir şampiyonada bir araya gelebildiğini, bu ülkelerin bir çatı altında birleşebileceğini, bölgesel bir federasyonun kurulabileceğini belirten Drewniak, şöyle devam etti:

"Karabük'teki şampiyonaya 350 sporcu katıldı. Bu çok önemli. Bu bölgelerde artık her yıl bu tür organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. Gençlere kyokushin yapmalarını öneriyorum. İnsanların hayatlarının çok daha renkli olmasını istiyoruz. Dünyadaki bu kötü ve zorlu zamanlarda insanların bir araya gelerek birbirlerini anlaması çok önemli."

"Türk takımı çok güçlüdür"

Drewniak, Türkiye'nin kyokushin sporuna verdiği öneme değinerek, şunları kaydetti:

"20 yıl öncesinde Türkiye'de kontak karatede çok güzel şampiyonlar vardı ama son 10 yıldır biraz aşağıya indi. Türk takımı çok güçlüdür ve bir sürü sporcuları var. Bu sporda Türkiye, dünyanın en iyisi olabilir."

Dünyada, özellikle Orta Doğu'da yaşanan olumsuz durumlardan bahseden Andrzej Drewniak, sözlerini şöyle tamamladı:

" Türkiye'nin konumu, durumu bu konuda çok önemli olabilir. Türkiye barış platformu olarak ortaya kendisini koyabilir. Türkiye o bölgedeki sporcuları buraya getirip destek veriyor. Bu sayede o bölgeden gelen sporcular biribirlerini tanıyor. Türkiye, faliyetler yaparak barışı daha çok yaygınlaştırabilir. O bölgedeki ülkelerin çocuklarının spora yönelmeleri, özellikle kyokushin gibi güzel bir spor yapmaları barış duygularını artırıyor."

Kaynak: AA / Spor

Rusya Federasyonu Karabük Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title