Haberler

Türk-iş Genel Başkanı Kılıç, Kocaeli'nde... -Kılıç: "Ücretlerin Düşürülmesi, Satın Alma Gücünün Zayıflatılması Sosyal Maliyetleri Artırmakta, Toplumda Huzursuzluk Yaratmakta"

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, "Ücretlerin Düşürülmesi, Satın Alma Gücünün Zayıflatılması Sosyal Maliyetleri Artırmakta, Toplumda Huzursuzluk Yaratmakta" Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, ''Ücretlerin düşürülmesi, satın alma gücünün zayıflatılması sosyal maliyetleri artırmakta, toplumda huzursuzluk yaratmakta'' dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan ve Türk-İş'e bağlı sendikaların Kocaeli Şube Başkanları ile bir süre önce göreve başlayan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti.

Kılıç, basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin enflasyona dayalı ücret politikalarının, çalışanları zor durumda bırakıp bırakmadığı sorusu üzerine Kılıç, 2000'li yıllarda uygulamaya başlanan mali politikalar ile IMF'ye verilen taahhütler doğrultusunda uygulanan politikaların, emeğiyle geçinen insanları zor durumda bıraktığını söyledi.

Rekabete dayalı bütün büyüme politikalarının temelinde, ucuz emek ve iş gücü maliyetlerinin düşürülmesinin yattığını ifade Kılıç, rekabetin düşük ücret politikasıyla olamayacağını kaydederek, şunları söyledi:

''AR-GE'ye, markaya, üretime, verime dayalı büyüme hedefleri ortaya konmalı, ücret ve sosyal politikaların düşürülmesi mali bütçe açıkları açısından çıkış yolu olmamalıdır. Çünkü, ücretlerin düşürülmesi, satın alma gücünün zayıflatılması sosyal maliyetleri artırmakta, toplumda huzursuzluk yaratmakta.''

Merkez Bankası'nın 2005 yılı sonu, 2006 yılı başı itibariyle ücretlerde kamuda yüzde 12, özel sektörde yüzde 17 reel aşınmanın olduğunu açıkladığını anımsatan Kılıç, yoksulluk sınırı ile açlık sınırı içerisinde ücret alanların, 8. dereceye kadar olan devlet memurlarının, asgari ücret ve asgari ücretin dışında bir ücretle çalışan insanların tümünün açlık sınırı altında yaşamlarını sürdürdüğünü iddia etti.

Kılıç, o nedenle ücret ve gelir politikalarının mutlaka emek eksenli, üretim destekli ve sosyal politikalardan etkilenmiş, demokratik açılımlı düzenlemelere gidilmesi gerektiğini söyledi.

-İŞ GÜVENCESİ YASASI-

İş güvencesi yasasının çıkmasının kendilerini memnun ettiğini, ancak 18. ve 20. maddelerini kapsayan iş yerlerinde iş güvencesinin istenilen düzeyde olmadığını ileri süren Kılıç, şunları kaydetti:

''3 yıllık dönem içerisinde 30 bin işçi bu nedenle işinden olmuştur. Ama bunun yüzde 17'si işe iade edilmesine rağmen bugüne kadar ancak yüzde 3'ü işe başlamıştır. Bu şunu göstermektedir; işverenler, işe iade kararını tazminata tercih etmekte, yani parayı ödemektedir. İşçiyi işe almamaktadırlar.''

-301. MADDEYE KARŞIYIZ-

301'inci Madde konusunda da görüşlerini açıklayan Salih Kılıç, Türk-İş'in 301'inci maddenin kaldırılmasına tamamen karşı olduğunu söyledi.

Uygulamada uygulamacılardan ve yorumlardan kaynaklanan bazı düzenlemelerin yapılması, cezalardaki eşitlik ile uluslararası norm ve içtihatların getirmiş olduğu bir yapılanmaya gidilmesine sıcak bakabileceklerini ifade eden Kılıç, ''Ancak, gerek Türklüğün, gerek Cumhuriyetin, gerek devletin kurum ve kuruluşlarının tartışmaya ve tahkir ve tahrip edilmeye hiçbir zaman 'evet' dememiz mümkün değil'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title