Haberler

Türk Genci Komada

Alman Polisinin Darb Etmesi Sonucu Komaya Girdiği İddia Edilen Türk Gencin Beyin Fonksiyonları Azaldı.

Alman polisinin darb etmesi sonucu komaya girdiği iddia edilen Türk gencin beyin fonksiyonları azaldı.

Almanya'nın Dortmund kenti yakınlarındaki Hagen kentinde, polisin fiziki şiddet kullanması sonucu komaya girdiği iddia edilen ve yoğun bakımda bulunan Adem Özdamar'ın (26) beyin fonksiyonlarının azaldığı belirtildi.

Uyuşturucu kullandığı tahmin edilen ve hafta sonunda annesine “Afrikalı iki zenci peşimde, beni öldürecekler” diyerek eve çağırdığı polisle birlikte karakola giden Samsunlu Özdamar'ın, yaklaşık 2 saat sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve beyin ameliyatı geçirdiği belirtildi.

Özdamar'ın ağabeyi Salih Özdamar, karakolda ağır şekilde dövüldüğü iddia edilen kardeşinin, kafasından ağır darbeler alması sonucu geçirdiği ameliyat sonrasında beyin fonksiyonlarının azalmakta olduğunu, doktorların durumunun çok ciddi olduğunu söylediklerini açıkladı.

Ağabey Özdamar, karakolda neler olduğu hakkında henüz bilgileri  olmadığını ifade ederek, “Bize açıklama yapılmıyor. Karakolda neler  olup bittiğinden habersiziz. Polise korku sebebiyle sığındı, ancak 2  saat sonra da polis tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Kafasından çok ağır darbeler almış, kafada ve yüzdeki şişmeden dolayı da  beyin ameliyatı yapılıyor. Sağlam adam 6 saat içinde komaya girdi. Bu  nasıl olur?” dedi.

Özdamar, ameliyat sonrasında küçük bir video kameraya aldıkları görüntülerde kardeşinin kolunda kelepçe izi ve boğazında morluklar gördüğünü kaydederek, “Polis, suçsuz adamı kelepçe takarak, dövmüş olmalı ki kolunda izi belli” şeklinde konuştu.

Olayın duyulmasıyla aile yakınlarıyla Özdamar'ın yakın arkadaşları  Hagen'deki hastaneye akın etti.

Anne Şengül gözyaşları içinde, “Ben pazar akşamı işe gittim, Adem bana başının ağrıdığını, biraz istirahat ettikten sonra camiye gideceğini söyledi. İşten döndüğümde gece saat 2 sıralarında 'Anne korkuyorum, beni  iki zenci öldürmek istiyor, evin etrafında dolaşıyorlar' deyince ben de  kendisine, 'Al telefonu polisi ara dedim. Eve gelen polisleri görünce çok sevindi. 'Sen de gel anne, sana bir şey olmasın' dedi. Neler  olduğunu bilmiyorum, ancak polisle evden çıktı. Bu arada eniştesine gitmek istediğini söylediği için polislerin oğlumu damadım Recep'e götürdüklerini zannettim. Saat 3 sıralarında hastanede olduğu haberini  aldık. Oğlumu polisler niçin bu hale getirdi, neler oldu” diye konuştu.

Özdamar'ın kız kardeşi Fatma ise hastanede beyin ameliyatı yapan bir doktorun kendisine “Bu daha çok genç, feci şekilde dövülmüş ben gerekeni yaptım, bu olayın peşinde durun” dediğini söyledi.

ALMAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Hagen polisi tarafından bu konuda yapılan yazılı açıklamada ise yoğun şekilde uyuşturucunun etkisi altında olduğu belirtilen ve karakola getirilen Özdamar'ın, bir anda bilinmeyen bir nedenle her şeye saldırdığı, bunun üzerine polislerin kendisine müdahale ettikleri ve yardıma gelen ilk yardım ekibiyle birlikte Özdamar'ı bir sedyeye bağladıkları bildirildi.

Olay yerine gelen bir kadın doktorun önünde bir anda bilinmeyen bir sebeple bayıldığı ifade edilen Özdamar'a, ilk müdahalenin yapılarak hastaneye kaldırıldığı, durumunun ciddi olduğu, savcılığın da bu konuda bilgilendirildiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title