Haberler

Tuncay Güney'in Hangi İsimle Giriş -Çıkış Yapıp Yapmadığı Sorulacak

'Ergenekon' Davasına Bakan Mahkeme, Tuncay Güney'in 10 Ayrı Kimlikten Herhangi Biriyle Türkiye'ye Giriş -Çıkış Yapıp Yapmadığının, Emniyet Genel Müdürlüğünden Sorulmasına Karar Verdi.

''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme, Tuncay Güney'in 10 ayrı kimlikten herhangi biriyle Türkiye'ye giriş-çıkış yapıp yapmadığının, Emniyet Genel Müdürlüğünden sorulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararları açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ergün Poyraz'ın talebi doğrultusunda, Tuncay Güney tarafından kullanıldığı ifade edilen iki ayrı yabancı telefon numarasının teknik takibe alınıp alınmadığının, teknik takibe alınmış ise bu telefon numaralarıyla 2007 yılı Aralık ayından 2008 yılı Ocak-Şubat aylarına kadar Türkiye'de herhangi bir telefon görüşmesi yapılıp yapılmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasına karar verdi.

2007 yılı Aralık ayı başından 2008 yılı Şubat ayı sonuna kadar ''Tuncay Güney'', ''Tuncay İpek'', ''Tuncay Güney İpek'', ''Tuncay Bubey'', ''Tolga İpek'', ''Daniel Güney'', ''Daniel Levi'', ''Kemal Kosbağ'', ''Alparslan Evrenos'' ve ''Alpaslan Evrenos'' isimleriyle Türkiye'ye giriş-çıkış yapan kişi olup olmadığı, var ise bu kişiye veya kişilere ait ayrıntılı bilgilerin ve giriş-çıkış belgelerinin onaylı suretlerinin gönderilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Kemal Kerinçsiz'in talebi doğrultusunda, dilekçesinde belirttiği kişilerin 1999'dan itibaren yurt dışına gidiş gelişlerinin ilgili mercilerden sorulmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, aynı kişilerin yurt dışında herhangi bir toplantı yapıp yapmadıklarının, yapmışlar ise içeriğinin MİT Müsteşarlığından sorulmasına karar verdi.

Ara kararda, tutuklu sanık Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül'ün, bugünkü oturumda Cumhuriyet savcılarına yönelik ''Hükümet yanlısı oldukları'' yönündeki beyanıyla ve ''yaptığı veya yaptırdığı araştırmaya göre, soruşturma savcılarından ikisinin askerlik görevini yerine getirmediğini, birisinin de vukuatlı olarak askerlik yaptığını'' belirtmek suretiyle hakarette bulunduğu belirtilerek, Cumhuriyet savcısının istemde bulunduğu hatırlatıldı.

Bu konunun gereğinin yapılması için duruşma tutanağıyla birlikte Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Aralık Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title