Haberler

Ttnet, İlköğretim Öğrencilerini İnteraktif Eğitimle Tanıştırdı...(2)

Ttnet'in İlköğretim Öğrencilerini İnteraktif Eğitimle Tanıştıran 'Ttnet Vitamin Yarışması' Projesine Destek Veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz Nasıl Ki Ulaşım Koridorlarını Genişlettiysek Sanal Alemde İletişim Otoyolları Açacağız" Dedi.

TTNet'in ilköğretim öğrencilerini interaktif eğitimle tanıştıran 'TTNet Vitamin Yarışması' projesine destek veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz nasıl ki ulaşım koridorlarını genişlettiysek sanal alemde iletişim otoyolları açacağız" dedi.

Hilton Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'TTNet Vitamin Yarışması'nın önemine dikkat çekerek, "Vitamin işi iyi iş. Hem eğlendiriyor hem öğretiyor hem özendiriyor hem kazandırıyor. Öğrencileri için bundan güzel iş olmaz" diye konuştu. TTNet'in projesiyle çocukların hem eğleneceğini hem öğreneceğini belirten Bakan Yıldırım, "Ülkemizi insanımızı bilgi topluma taşıyacak altyapıyı oluşturacaklar" dedi.

Kendisine, 'Sen kendi işine baksana, yol yapsana. Milli Eğitimin işine ne karışıyorsun' şeklinde eleştiriler yöneltildiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, "Biz taşa toprağa yatırım yapıyoruz. O asıl işimiz. Ama onların ömrü sınırlı. Ama çocuklarımızın geleceğinize yaptığımız yatırımın ömrü yok. Bu bizi kurtaracak bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak yatırım bu. Onun için MEB'e ve çocuklarımıza yaptığımız yatırım en hayırlı yatırım" diye konuştu.

Milli Eğitime yaptıkları yatırımın Türk Telekom'un yaptığı yatırımlarla birlikte 500 trilyon lirayı bulduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Helali hoş olsun. Bu yatırımlar devam edecek. Biz nasıl ki ulaşım koridorlarını genişlettiysek sanal alemde iletişim otoyolları açacağız. ADSL ve süper ADSL ile iletişimde otoyollar çağını başlatıyoruz. Türkiye'nin her tarafında sabit telefon olan her yerde ADSL var. Altyapı hazır. Yüzde 90'a ulaştık. Yıl sonunda yüzde yüz olacak. Bazı illerimiz bitti. Ne zaman elinizi bilgisayar geçerse takacağız uçmaya başlayacağız sanal alemde" şeklinde konuştu.

Sanal alemde sınır olmadığını belirten Bakan Yıldırım, "Gerçek alemde sınırlar, vizeler kısıtlamalar engeller artıyor. Sanal alemde tek vatandaşlık var, dünya vatandaşlığı. Dünya barışını, hoşgörüyü, dostluğu geliştirecek olan bu sanal alemdir. Gerçek alemdekiler bu işi beceremediler. Onun için biz bunu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım TTNet'ten bilgisayar okuryazarlığını artıracak projelere önem vermesini istedi. Bu konuda çocuklara yapılan yatırım önemine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Onlar dönsün büyükleri bu işlere alıştırsınlar. Çünkü bu işten anlayan gençler. Bizim nesil biraz bu işin dışında kaldı. Bizi bu aleme alıştıracak yavrularımız. Onun için onlara ne yatırım yapsak yeridir. İstiyoruz ki artık vatandaş evinde, işyerinde nerede olursa olsun her an her bilgiye ulaşsın. Bu yönde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bilgi toplumuna geçiş altyapı çalışmalarımız devam ediyor".

Bakan Yıldırım'ın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her öğrenciye elektronik posta adresi verilmesine yönelik gerçekleştirdiği projeyle ilgili yaptığı konuşma ise salondakileri güldürdü. Eşinin öğretmen olduğunu belirten Bakan Yıldırım, bu projeyle öğrencilerin öğretmenlerine 24 saat ulaşmalarının sakıncalarını esprili bir dille anlattı. Yıldırım, "Öğretmenin ne gecesi var ne gündüzü var. Ne özel hayatı var ne resim hayatı var. Sürekli çocuklar 'Hocam şöyle böyle oldu' gece yarısı. Öyle bir zorluğu var. Bu işi de görmek lazım. Bir yandan iyi bir şey anında haberleşmek ama herkesin de işi gücü var kardeşim. 24 saat talebeyle uğraşacak hali mi var öğretmenin? O zaman üç maaş yevmiye vermen lazım. İşin latifesi bir tarafa iş iyi bir iş" diye konuştu.

TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ise, 'TTNet Vitamin Yarışması'nın amacının interneti eğitimin etkin bir aracı haline getirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, 20 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak ve 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsayan yarışmada dereceye giren öğrencilere yurtdışı seyahati, dizüstü bilgisayar, sınıflarına eğitim destek paketleri ile ücretsiz ADSL bağlantısı gibi ödüller verileceğini söyledi. TTNet'in MEB ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ilköğretim öğrencilerine ücretsiz elektronik posta adresi projesine değinen Yılmaz, projenin 4. ve 5. sınıflarda okuyan 2.5 milyon öğrenciyi kapsadığını ifade etti. Bu projenin gelecek yıllarda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm ilköğretim öğrencilerini kapsayacağını belirten Yılmaz, öğretmenlerin de kapsama alınacağı bu projeyle toplam elektronik posta adresinin 7 milyona ulaşacağını ve dünyanın en önemli e-posta dağıtım ağlarından birinin kurulmuş olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından TTNet Vitamin Yarışması'na ilişkin protokol imzalandı. Bakan Yıldırım ve Bakan Çelik ile diğer katılımcılar daha sonra toplantıya katılan çocuklarla birlikte fotograf çektirdi.

www.ttnetvitaminyarismasi.com adresinden ulaşılabilecek yarışmada her bir öğrenci 'Matematik', 'Fen ve Teknoloji' başlıkları altında kendi seviyesindeki 8 etkinliğe ulaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatına ve öğrencilerin okullarındaki eğitim düzeyinde elde ettikleri bilgi birikimlerine uygun olarak hazırlanan her etkinlik öğrenme parçası ve yarışma parçasından oluşuyor. Öğrenciler etkinliklerin öğrenme parçasına istedikleri kadar ulaşabilecek ve hedefleri tamamladıktan sonra ise etkinliğin bir parçası olacak. Bir defada tamamlamak gibi zorunluluğun olmadığı yarışmada, öğrenciler her etkinliğin yarışma parçasına en fazla üç kez girme hakkına sahip olacak. Etkinlikteki yarışma parçasını tamamlamak için öğrencilere 32 günlük süre verilecek.

(EDA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title