Haberler

Tren Beklerken Ördüğü Atkıyı Rekor Fiyata Sattı

Güncelleme:

Almanya'da bir kadının tren beklerken ördüğü ve üzerine trenin gecikme sürelerini işlediği atkı rekor fiyata satıldı. Söz konusu atkı, eBay'de 7 bin 550 euroya alıcı buldu.

Almanya'da işe her gün trenle giden bir kadının, trenin gecikme sürelerini üzerine işlediği atkı eBay'de 7 bin 550 euroya alıcı buldu. Seferlerin gecikmelerini örgüyle rapor eden kadın, farkında olmadan veri gazeteciliğine 'geleneksel' bir örnek eklemiş oldu.

TRENİN GECİKME SÜRELERİNİ ATKIYA İŞLEDİ

Ocak ayı başında gazeteci Sara Weber sosyal medyada annesi tarafından örülen bir atkının fotoğrafını paylaşarak hikayesini anlattı. Sara Weber'in annesi Claudia Weber, geçen sene Münih ile Moosburg arasında gidip geldiği tren seferlerindeki gecikme sürelerini not aldı. 55 yaşındaki kadın daha sonra kendince bir hesap yaparak bu süreleri atkının üzerine işledi.

Tren Beklerken Ördüğü Atkıyı Rekor Fiyata Sattı

GECİKME SÜRESİNE GÖRE DEĞİŞİK RENKLER KULLANDI

5 dakikadan az olan gecikmeler için gri rengi kullanan anne Weber, 5 ila 30 dakikalık gecikmeler için pembe, hem gidiş hem de gelişte yaşanan gecikmeler için de kırmızı renkli iplik kullandı.

SATIŞTAN ELDE EDİLEN GELİR VAKFA BAĞIŞLANDI

Bir buçuk metre uzunluğundaki atkıyı satın alan gizemli müşterinin daha sonra Alman demir yolları şirketi Deutsche Bahn olduğu anlaşıldı. Atkının satışından elde edilen tüm gelir Almanya'da trenle yolculuk yapan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yardım eden Bahnhofsmission Vakfı'na bağışlandı.

Tren Beklerken Ördüğü Atkıyı Rekor Fiyata Sattı

YOLCULARIN OTEL YA DA TAKSİ ÜCRETLERİ KARŞILANIYOR

Trenlerinin dakikliğiyle ünlü Almanya'da son yıllarda yaşanan sefer gecikmeleri birçok kesimin tepkisini çekmişti. Trenlerde büyük ölçüde aksamalar yaşanması durumunda yolcuların tazminat talep etme hakkı bulunuyor. Deutsche Bahn tren yolcularının gecikmeden doğan otel ya da taksi ücreti gibi masraflarını da tazmin ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Almanya eBay Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title